ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε 53χρονη που ήταν 22 χρόνια σε κώμα στο Ισραήλ

πέθανε-53χρονη-που-ήταν-22-χρόνια-σε-κώμα-σ-955000

Η επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε ένας Παλαιστίνιος καμικάζι στις 9 Αυγούστου του 2001 θεωρείται μία από τις σοβαρότερες επιθέσεις της δεύτερης Ιντιφάντα, καθώς στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 130

Πέθανε μια Ισραηλινή, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά σε επίθεση αυτοκτονίας σε πιτσαρία της Ιερουσαλήμ πριν από 22 χρόνια.

H Χάνα Νάκενμπεργκ, γεννημένη στη Νέα Υόρκη, βρισκόταν σε κώμα μετά την επίθεση. Σήμερα, εκπρόσωπος του νοσοκομείου του Τελ Αβίβ Ichilov επιβεβαίωσε τον θάνατο της 53χρονης.

Η Νάκενμπεργκ βρισκόταν στην πιτσαρία μαζί με τη δίχρονη, τότε, κόρη της, η οποία σώθηκε χωρίς καν να τραυματιστεί.

Η επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσε ένας Παλαιστίνιος καμικάζι, ο οποίος ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, στην πιτσαρία Sbarro, στις 9 Αυγούστου του 2001, θεωρείται μία από τις σοβαρότερες επιθέσεις της δεύτερης Ιντιφάντα, καθώς στοίχισε τη ζωή σε 15 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 130.

Μεταξύ των νεκρών ήταν επτά παιδιά και μία έγκυος.

Μια Παλαιστίνια, συνεργός του δράστη, καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης, αλλά αποφυλακίστηκε το 2011, στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων, και σήμερα ζει στην Ιορδανία.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν την έκδοσή της επειδή μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης ήταν και Αμερικανοί πολίτες, όμως η Ιορδανία αρνήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-DPA

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου