AROUND THE WEB

Νότια Κορέα: Ένταλμα κατά του άντρα που άνοιξε πόρτα αεροπλάνου, ενώ προσγειωνόταν – «Ήθελα να βγω γρήγορα»

νότια-κορέα-ένταλμα-κατά-του-άντρα-που-953188

Δικαστήριο στη Νότια Κορέα εξέδωσε σήμερα (28.5.2023) ένταλμα σύλληψης για τον επιβάτη που άνοιξε μία πόρτα εξόδου αεροπλάνου της εταιρίας Asiana Airlines, ενώ αυτό βρίσκονταν στη διαδικασία προσγείωσης προς το αεροδρόμιο της πόλης Ντέγκου, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο άντρας ηλικίας γύρω στα 30 συνελήφθη την Παρασκευή (26.26.5.2023) μετά το άνοιγμα μιας πόρτας εξόδου ενός αεροπλάνου A321-200 εταιρείας της Νοτίου Κορέας, όταν αυτό βρίσκονταν σε ύψος 213 μέτρων πάνω από το έδαφος.

Το άνοιγμα της πόρτα προκάλεσε τρόμο και πανικό στους επιβάτες.

Στην άτρακτο έγινε αμέσως αποσυμπίεση με αποτέλεσμα οι επιβάτες του αεροπλάνου να περάσουν τρομακτικές στιγμές.

Ευτυχώς οι πιλότοι προσγείωσαν με ασφάλεια το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της πόλης της Νοτίου Κορέας.

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Κάποιοι επιβάτες, πάντως, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

Υπήρχαν φόβοι διαφυγής

Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ντέγκου στη Νότια Κορέα εξέδωσε το ένταλμα σε βάρος του άντρα, με κατηγορίες για την παραβίαση της νομοθεσίας που διέπει την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων, ανακοινώνοντας ότι υπήρχε κίνδυνος για προσπάθεια διαφυγής του, πριν από τη δίκη του για το απίστευτο συμβάν στο αεροπλάνο της Asiana Airlines.

Το ένταλμα επιτρέπει στην αστυνομία της Νοτίου Κορέας να παρατείνει την κράτησή του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κατά την ακρόαση που έγινε στο δικαστήριο, δεν έγινε απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του άντρα που άνοιξε την πόρτα στο αεροπλάνο πάνω από το αεροδρόμιο της πόλης Ντέγκου στη Νότια Κορέα.

Οι αρχές δημοσιοποίησαν το επίθετό του ως Λι, χωρίς να δώσουν στη δημοσιότητα το πλήρες ονοματεπώνυμό του, όπως συνηθίζεται.

Η απίστευτη δικαιολογία

Το απίστευτο της όλης ιστορίας ήταν η δικαιολογία που έδωσε ο άνδρας για την απόφασή του να ανοίξει την πόρτα του αεροσκάφους στον αέρα.

Ο Λι ισχυρίστηκε ότι άνοιξε μία θύρα εξόδου του αεροπλάνου της εταιρείας της Νοτίου Κορέας επειδή ήθελε να φύγει γρήγορα από το αεροσκάφος.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου