ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο κατέρριψε 10 πυραύλους και πάνω από 20 drones που εξαπολύθηκαν τη νύχτα από τη Ρωσία

το-κίεβο-κατέρριψε-10-πυραύλους-και-πάνω-952528

Ορισμένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ορισμένοι πύραυλοι έπληξαν στόχους στις περιφέρειες του Χαρκόβου και του Ντνιπροπετρόφσκ

Η Ουκρανία κατέρριψε 10 πυραύλους και πάνω από 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας σε επιθέσεις τους στην πρωτεύουσά της, το Κίεβο, την πόλη Ντνίπρο κι ανατολικές περιοχές, δήλωσαν σήμερα Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις της με πυραύλους και drones στην Ουκρανία αυτόν τον μήνα, κυρίως σε εγκαστάσεις υποδομών και επιμελητειακής υποστήριξης πριν από αναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση.

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 10 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την Κασπία, 23 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed και 2 αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, οι οποίες άρχισαν γύρω στις 22:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) της Πέμπτης και συνεχίστηκαν ως τις 05:00 σήμερα το πρωί εξαπολύθηκαν συνολικά 17 πύραυλοι και 31 drones. Ορισμένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ορισμένοι πύραυλοι έπληξαν στόχους στις περιφέρειες του Χαρκόβου και του Ντνιπροπετρόφσκ, σύμφωνα με αξιωματούχους. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.

«Ηταν μια πολύ δύσκολη νύχτα. Είχε φασαρία – ο εχθρός εξαπέλυσε μαζική επίθεση στην περιφέρεια με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη”, ανέφερε ο περιφερειάρχης της Ντνιπροπετρόφσκ Σέρχιι Λίσακ στην εφαρμογή Telegram. “Η Ντνίπρο υπέφερε“. Ο Λίσακ πρόσθεσε ότι κάποια σπίτια, αυτοκίνητα και ιδιωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης εταιρείας μεταφορών και πρατηρίου φυσικού αερίου, υπέστησαν ζημιές. Αξιωματούχοι στο Κίεβο ανακοίνωσαν ότι ζημιές προκλήθηκαν στη στέγη εμπορικού κέντρου, σε σπίτι και σε ορισμένα αυτοκίνητα. Ο περιφερειάρχης του Χαρκόβου ανέφερε επίσης ότι προκλήθηκαν ζημιές σε ορισμένα σπίτια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από 15 μήνες, έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πυραυλικές επιθέσεις από τον Οκτώβριο, επιδιώκοντας την καταστροφή κρίσιμων υποδομών και ενεργειακών εγκαταστάσεων. Τώρα έχει εστιάσει τις πυραυλικές της επιθέσεις στην προσπάθεια να διαταράξει την προετοιμασία ουκρανικής αντεπίθεσης, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου