ΔΙΕΘΝΗ

Μαντλίν: «Βρέθηκε στοιχείο» – Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα DNA

μαντλίν-βρέθηκε-στοιχείο-πότε-αν-952419

Οι γονείς της Μαντλίν περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων αφού σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε ένα «σχετικό στοιχείο» κατά τη διάρκεια της τριήμερης επιχείρησης έρευνας στην Πορτογαλία.

Οι ερευνητές καθάρισαν μια μεγάλη περιοχή δασικής έκτασης στη δεξαμενή του Αλγκάρβε και έσκαψαν οκτώ βαθιές τρύπες για να συλλέξουν δείγματα, τα οποία έχουν σταλεί για ιατροδικαστική εξέταση και εξέταση DNA στη Γερμανία.

Οι επιστήμονες αναμένεται να έχουν τα πρώτα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα, λένε πηγές, αλλά εκφράζεται φόβος ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθεί μια πλήρης ανάλυση.

Η πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha αναφέρει ότι βρέθηκε μια «σχετική ένδειξη» που οδήγησε την αστυνομία να επικεντρώσει τις έρευνές της σε μια συγκεκριμένη περιοχή του απομονωμένου σημείου.

Αρκετά στοιχεία μπήκαν σε ειδικά σακουλάκια, τα οποία μπορεί να είναι ή να μην είναι σχετικά, ανέφερε η δημοσίευση. Περιλαμβάνουν ένα λουράκι, κομμάτια ρούχων και πλαστικά αντικείμενα.

Η εξέλιξη ήρθε αφού η MailOnline αποκάλυψε χθες πως οι ερευνητές αναζητούσαν ένα όπλο και μια βιντεοκάμερα που είχαν κλαπεί από το σπίτι του κύριου υπόπτου Christian Brueckner. Ένας πληροφοριοδότης ενημέρωσε τους Γερμανούς εισαγγελείς ότι τα αντικείμενα που είχαν ληφθεί στην επιδρομή του 2007 στο απομονωμένο σπίτι του Μπρούεκνερ πετάχτηκαν στη συνέχεια στη δεξαμενή.

Ευανθία Τασσοπούλου

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου