ΔΙΕΘΝΗ

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ αναγνώρισε ως γενοκτονία τα ρωσικά εγκλήματα στην Ουκρανία

η-κοινοβουλευτική-συνέλευση-του-νατο-950820

Η Ουκρανία πιέζει για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ αναγνώρισε τα εγκλήματα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ως γενοκτονία, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Γεχόρ Τσερνέβ στο Facebook.

«Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ αναγνώρισε τα εγκλήματα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ως γενοκτονία και το τρομοκρατικό καθεστώς της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως ρατσιστικό. Ομόφωνα», έγραψε ο Ουκρανός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ κάλεσε επίσης τις κυβερνήσεις των χωρών μελών να ανακοινώσουν ανοιχτά στη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους (στις 11-12 Ιουλίου) ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Συμμαχίας και να συμφωνήσουν για τα επόμενα συγκεκριμένα βήματα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

«Αυτή είναι η διπλωματική μας νίκη. Όλες οι βασικές μας επιθυμίες σχετικά με το τελικό κείμενο της δήλωσης έχουν ληφθεί υπόψη», τόνισε ο Τσερνέβ.

Ακόμη, σημείωσε πως το κείμενο της διακήρυξης αναφέρεται στην υποστήριξη του διεθνούς δικαστηρίου, στη βοήθεια προς την Ουκρανία, στην καταδίκη της ιδεολογίας του ρατσισμού, στην αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας, καθώς και στις κυρώσεις, στις αποζημιώσεις και στο «σχέδιο Μάρσαλ» γα την ανοικοδόμησή της.

«Τα θεμέλια για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους έχουν τεθεί. Οι βουλευτές των χωρών της Συμμαχίας εξέφρασαν τη θέση τους. Τώρα εναπόκειται στις κυβερνήσεις», συνόψισε ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου