ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο-σοκ: Συντριβή ισπανικού μαχητικού F-18 στη Σαραγόσα

βίντεο-σοκ-συντριβή-ισπανικού-μαχητι-950087

Στο νοσοκομείο με τραύματα στα πόδια ο πιλότος – Πρόλαβε και χρησιμοποίησε το σύστημα αυτόματης εκτίναξης

Σοκάρουν οι εικόνες από τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους F-18 σήμερα το μεσημέρι στην Σαραγόσα της Ισπανίας.

Όπως φαίνεται στα τρομακτικά βίντεο από τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν το F-18 καταπέσει στο έδαφος, το αεροσκάφος κινείται ανεξέλεγκτα σχεδόν με κάθετη πορεία, ώσπου πέφτει σαν βάρος με αποτέλεσμα τη συντριβή του.

Οπως φαίνεται στα πλάνα, αμέσως μετά τη συντριβή στο έδαφος, το δικινητήριο F-18 της ισπανικής πολεμικής αεροπορίας τυλίγεται στις φλόγες.

Ο πιλότος πρόλαβε και χρησιμοποίησε το σύστημα αυτόματης εκτίναξης, πριν τη συντριβή του F-18. Αμέσως μετά τον εντοπισμό του, ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους μεταφέρθηκε για ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρει σοβαρά τραύματα στα πόδια.

Η συντριβή σημειώθηκε στις 12:10 (τοπική ώρα) εντός της αεροπορικής βάσης, ενώ ο πιλότος εκτελούσε δοκιμή ελιγμών με το αεροσκάφος, στο πλαίσιο επίδειξης για οικογένειες στρατιωτικών. Ξαφνικά, έχασε τον έλεγχο και ακολούθησε η κατακόρυφη πτώση του μαχητικού F-18.

Έγκαιρα ο πιλότος ενεργοποίησε τον μηχανισμό εκτίναξης, γλιτώνοντας τον θανατηφόρο τραυματισμό. Όμως η πρόσκρουση στο έδαφος είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό στα άκρα των ποδιών και των χεριών του καθώς και στον γοφό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ο πιλότος εντοπίστηκε με τις αισθήσεις του και άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Miguel Servet, με τους γιατρούς να διαβεβαιώνουν πως ούτε η ζωή ούτε η υγεία του διατρέχουν κίνδυνο.

Το F-18 εξερράγη κατά τη συντριβή και καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ τα κομμάτια του εκτοξεύθηκαν έξω από τη βάση. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο από πυροσβέστες.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου