ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Πολίτες εγκαταλείπουν τη Ράκα μετά τις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών

συρία-πολίτες-εγκαταλείπουν-τη-ράκα-μ-94900

Εγκαταλείπουν την πόλη Ράκα της Συρίας οι κάτοικοί της, μετά τα πλήγματα που δέχθηκαν θέσεις των τζιχαντιστών στην περιοχή, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters την Τρίτη.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική έξοδος από τη Ράκα. Ξεκίνησε τα ξημερώματα, μετά τις αεροπορικές επιδρομές. Ο κόσμος φεύγει προς την επαρχία» είπε κάτοικος της πόλης, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 20 μαχητές σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα.

Νωρίτερα, ανακοίνωσε ότι 30 μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε επιδρομές δυτικά από το Χαλέπι, αλλά αργότερα ανέβασε τον αριθμό σε 50. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επιδρομές σκοτώθηκαν και οκτώ άμαχοι, ανάμεσά τους και τρία παιδιά.

Μιλώντας στο Associated Press, ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντουραμάν, είπε ότι επλήγησαν σημεία ελέγχου στη Ράκα και σε περιοχές γύρω από αυτήν.

Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Εκρήξεις ακούστηκαν στο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Ράκη στην ανατολική Συρία, καθώς και στην επαρχία Ιντλίμπ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, επιδρομές σημειώθηκαν κοντά στο Ντέιρ Αλ Ζορ και στο Χαλέπι.

Σε ανακοίνωσή του, το αμερικανικό Πεντάγωνο δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν 14 αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους, σε συνεργασία με το Μπαχρέιν, την Ιορδανία, την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα προβεί σε διάγγελμα στις 17:20 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) σχετικά με τη στρατηγική αντιμετώπισης των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, ο Ομπάμα θα μιλήσει πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στη Νέα Υόρκη.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου