AROUND THE WEB

Η «συμμορία των 8»: Νοίκιασαν ολόκληρο ξενοδοχείο και έσκαψαν τούνελ για να κλέψουν πετρέλαιο

η-συμμορία-των-8-νοίκιασαν-ολόκληρο-ξ-947265

Πρόσφατα συνελήφθη μια οκταμελής συμμορία την ώρα που ήταν έτοιμη να φτάσει στον στόχο της – έναν πετρελαιαγωγό – αφού πέρασε έναν ολόκληρο μήνα σκάβοντας μια μυστική σήραγγα από το ξενοδοχείο της.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας ανέφερε πρόσφατα τη σύλληψη οκτώ εγκληματιών που είχαν νοικιάσει ένα ολόκληρο ξενοδοχείο στην πόλη Cheongju, στην επαρχία North Chungcheong, και πέρασαν έναν ολόκληρο μήνα σκάβοντας μια μυστική υπόγεια σήραγγα από προς έναν κοντινό πετρελαιαγωγό.

Το σχέδιο πιστεύεται ότι σχεδιάστηκε από έναν πρώην υπάλληλο της κρατικής εταιρείας Daehan Oil Pipeline Corporation της Κορέας, ο οποίος είχε απολυθεί στο παρελθόν επειδή είχε επιχειρήσει να κλέψει πετρέλαιο από έναν άλλο αγωγό.

Είχαν νοικιάσει ένα ξενοδοχείο κοντά στον στόχο τους με το πρόσχημα πώς ήθελαν να το αγοράσουν και πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους σκάβοντας χρησιμοποιώντας υποτυπώδη εργαλεία προκειμένου να μην τραβήξουν την προσοχή με δυνατούς θορύβους.

Πιστεύεται ότι ερεύνησαν το ξενοδοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν πλησιάσουν τον ιδιοκτήτη και τον κάνουν να πιστέψει ότι ήθελαν να αναλάβουν την επιχείρηση. Το νοίκιασαν με μηνιαίο τίμημα 4,5 εκατομμύρια γουόν και αμέσως μετά έκλεισαν το κτίριο και άρχισαν να σκάβουν στο υπόγειο του κτιρίου. Δούλευαν μόνο με φτυάρια και αξίνες για να κρατήσουν χαμηλά τα επίπεδα θορύβου, αλλά τελικά πλησίασαν τον στόχο τους.

Σε περίπου ένα μήνα, οι οκτώ εγκληματίες κατάφεραν να σκάψουν περίπου 10 μέτρα και είχαν πλησιάσει σε απόσταση 30 εκατοστών τον αγωγό πετρελαίου. Αλλά ακριβώς τη στιγμή που είχαν αρχίσει να χαίρονται, έγινε έφοδος στο ξενοδοχείο και συνελήφθησαν όλοι όσοι βρίσκονταν σε αυτό. Η σήραγγα, αν και ενισχυμένη με ξύλο, περνούσε κάτω από έναν αυτοκινητόδρομο που χρησιμοποιούν 66.000 οχήματα καθημερινά, οπότε οι αρχές πρέπει τώρα να γεμίσουν τη σήραγγα, φροντίζοντας παράλληλα να μην καταστραφεί το θεμέλιο του οικοδομήματος.

Η σήραγγα των 9 μέτρων είχε ύψος 78 εκατοστά και πλάτος 81 εκατοστά από το υπόγειο του ξενοδοχείου. Οι ύποπτοι ομολόγησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας ότι σχεδίαζαν να πουλήσουν το πετρέλαιο σε δύο βενζινάδικα, αλλά ποτέ δεν το πήραν στα χέρια τους.

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου