ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ετσι βομβαρδίζουν οι Αμερικανοί το Ισλαμικό Κράτος -Τουλάχιστον 50 νεκροί

βίντεο-ντοκουμέντο-ετσι-βομβαρδίζου-94683

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στον διεθνή συνασπισμό πραγματοποίησαν τουλάχιστον 50 αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στις επαρχίες Ράκα και Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αεροπορικές δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού πραγματοποίησαν επίσης 22 επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους και στην συριακή επαρχία Μπουκαμάλ, στη μεθόριο με το Ιράκ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη βορειοδυτική Συρία και κατά θέσεων του Μετώπου αλ-Νόσρα, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, στις επαρχίες του Ιντλίμπ και του Χαλεπίου.

Τα δύο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό ναυτικό προέρχονται από τα αντιτορπιλικά Arleigh Burke και Philippine Sea τα οποία επιχειρούν από τα διεθνή ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας και του Περσικού Κόλπου αντίστοιχα.

Συνολικά εκτιμάται πως εκτοξεύθηκαν 47 πύραυλοι Τόμαχοκ ενώ, με ανακοίνωσή του, το Πεντάγωνο χαρακτηρίζει του νυχτερινούς βομβαρδισμούς ως «πολύ, πολύ επιτυχημένους».

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, οι στόχοι των πυραύλων, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν στη Ράκα, στρατιωτικό και διοικητικό κέντρο του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, και τη μεθόριο ανάμεσα στη Συρία και το Ιράκ αφορούσαν και την τροφοδοσία της οργάνωσης με όπλα.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε υλοποίηση της προειδοποίησης που είχε απευθύνει ο Μπαράκ Ομπάμα νωρίτερα τον Σεπτέμβριο.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου