ΔΙΕΘΝΗ

Προεκλογική ανάρτηση Ερντογάν με απειλές και υποσχέσεις

προεκλογική-ανάρτηση-ερντογάν-με-απε-946673

Σε δύο μέρες έρχεται η ώρα της κάλπης στην Τουρκία και ο Ερντογάν, όπως και ο πολιτικός αντίπαλος, τα δίνουν όλα για να κερδίσουν εντυπώσεις και ψήφους

Μία μακροσκελή προεκλογική ανάρτηση έκανε στο Twitter ο απερχόμενος πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας την στήριξη των πολιτών στις κρίσιμες εκλογές της 14ης Μαΐου.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, που βρέπει τον εαυτό του μετά από δύο δεκαετίας να έπεται στις δημοσκοπήσεις, «η αγάπη και ο αγώνας μας είναι και τα δύο για το αγαπημένο μας έθνος. Δεν πολεμάμε με κανέναν για λογαριασμό μας και δεν βλέπουμε κανέναν μπροστά μας όταν πρόκειται για το έθνος μας».

Σημειώνει, επίσης, πως «θεωρούμε καθήκον μας να τρέξουμε για το έθνος μας, που αγαπάμε, ρισκάροντας τη ζωή μας. Αναπτύσσουμε μόνο έργα, παράγουμε έργα, κάνουμε πολιτική καρδιάς και κερδίζουμε καρδιές. Όποια παγίδα κι αν στηθεί μπροστά μας, δεν θα σταματήσουμε να υπηρετούμε τον τόπο μας. Δεν διστάζουμε να μεγαλώσουμε τη χώρα και τις πόλεις μας, δηλαδή το ψωμί μας, με επενδύσεις».

«Όταν χρειαστεί, όπως το βράδυ της 15ης Ιουλίου, διεκδικούμε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας σε βάρος της ζωής μας»

Και στο σημείο αυτό κάνει μια αναφορά στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016, για το οποίο ο ίδιος κατηγορεί τους γκιουλενιστές, ενώ πολλοί κατηγορούν εκείνον…

«Όποιες επιθέσεις κι αν αντιμετωπίσουμε, δεν θα ρίξουμε σκιά στη βούληση του έθνους και της δημοκρατίας μας. Όταν χρειαστεί, όπως το βράδυ της 15ης Ιουλίου, διεκδικούμε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας σε βάρος της ζωής μας. Γιατί υπάρχουμε γι’ αυτό το έθνος, του οποίου μας τιμά να είμαστε μέλος και υπηρέτης. Υπάρχουμε για να υπηρετούμε 85 εκατομμύρια ανθρώπους με αγάπη, χωρίς καμία διάκριση».

Και προσθέτει: «Γι’ αυτό, έχουμε αντιμετωπίσει πολλές προδοσίες, έχουμε ξεπεράσει πολλές αντιξοότητες, έχουμε αγωνιστεί για ύπαρξη και ανυπαρξία. Τα τελευταία 21 χρόνια δημιουργήσαμε την υποδομή του τουρκικού αιώνα σε κάθε τομέα και ολοκληρώσαμε τις προετοιμασίες του. Ας ελπίσουμε ότι θα ξεκινήσουμε την οικοδόμηση του τουρκικού αιώνα στις 14 Μαΐου.

»Θα το πετύχουμε, όπως το κάναμε εδώ και 21 χρόνια, με την αμέριστη υποστήριξή σας και τις ειλικρινείς προσευχές σας. Θα προστατεύσουμε την αδελφότητά μας, παρά τους εμπόρους της εξέγερσης και αυτούς που προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ μας.

»Θα είμαστε ένα. Θα είμαστε μεγάλοι. Θα είμαστε ζωντανοί. Θα είμαστε αδέρφια. Μαζί θα είμαστε Τουρκία!».

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου