ΔΙΕΘΝΗ

Αποδοκιμάστηκε ο πρίγκηπας Αντριου από το πλήθος στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου

αποδοκιμάστηκε-ο-πρίγκηπας-αντριου-α-943758

Eχει εκπέσει της ιδιότητάς του ως ενεργού μέλους του βασιλικού οίκου της Μεγάλης Βρετανίας, λόγω της εμπλοκής του σε σεξουαλικό σκάνδαλο

Μερίδα των συγκεντρωμένων θαυμαστών της βασιλικής δυναστείας αποδοκίμασε δια βοής τον πρίγκηπα Άντριου, αδελφό του νέου βασιλέα Καρόλου, μόλις εξήλθε των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ προκειμένου να παραστεί στην τελετή ενθρόνισης.

Ο ίδιος αντιμετώπισε τη λαϊκή κατακραυγή παραμένοντας εντελώς ανέκφραστος. Εξάλλου, ο Άντριου έχει εκπέσει της ιδιότητάς του ως ενεργού μέλους του βασιλικού οίκου της Μεγάλης Βρετανίας, λόγω της εμπλοκής του σε σεξουαλικό σκάνδαλο.

Ο 63χρονος πρίγκηπας Άντριου, επισήμως ο Δούκας της Υόρκης, είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ και ο δευτερότοκος γιος της. Τον Νοέμβριο του 2019 αποκαλύφθηκε η στενή φιλική σχέση του με τον ελευθέριο, καταδικασθέντα και εν τέλει αυτόχειρα παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν, ενώ εναντίον του Άντριου προσωπικά στράφηκε η Βιρτζίνια Τζιούφρι. Η οποία μήνυσε τον Άντριου για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση.

Το «σκάνδαλο Άντριου» προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία του μοναρχικού οίκου της Μεγάλης Βρετανίας και σχεδόν συνέπεσε με τη διάρρηξη των σχέσεων ανάμεσα στον πρίγκηπα Χάρι, τη Μέγκαν Μαρκλ και την υπόλοιπη οικογένεια. Ο πρίγκιπας Άντριου ενεπλάκη σε μια μακροχρόνια απόπειρα να περιορίσει τη ζημιά, αποζημιώνοντας εξωδίκως το φερόμενο ως θύμα του.

Παρόλ’ αυτά, τόσο ο Άντριου όσο και ο Χάρι έχουν πλέον το ρόλο του αποσυνάγωγου και ως τέτοιοι η παρουσία τους στην τελετή της στέψης του Καρόλου είναι απλώς τυπική.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου