ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 72 σοροί βρέθηκαν σε χωριό που επλήγη από πλημμύρες στο Κονγκό

τουλάχιστον-72-σοροί-βρέθηκαν-σε-χωριό-π-943350

Δημοσιογράφος του Reuters είδε τους διασώστες να ανασύρουν σήμερα πτώματα και καταμέτρησε τουλάχιστον 72 σορούς, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά

Εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν ανασύρει τουλάχιστον 72 πτώματα σε χωριό στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό που επλήγη χθες, Πέμπτη, από πλημμύρες, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που βρίσκεται εκεί.

Οι καταρρακτώδεις βροχές στην επαρχία Νότιο Κίβου της ΛΔ Κονγκό προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμού που είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές ζημιές και απώλειες ζωών στα χωριά Μπουσούσου και Νιαμουκούμπι, αναφέρει η κυβέρνηση της επαρχίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, στην οποία δεν αναφέρει απολογισμό των νεκρών.

Δημοσιογράφος του Reuters στην Μπουσούσου είδε τους διασώστες να ανασύρουν σήμερα πτώματα και καταμέτρησε τουλάχιστον 72 σορούς. Πολλές γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν μεταξύ των νεκρών.

Ο τοπικός διοικητής Τόμας Μπακένγκα δήλωσε χθες το βράδυ ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες και ότι περίπου 40 αγνοούνται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου