ΔΙΕΘΝΗ

Εκλογές Τουρκία: Θρησκευτική πόλωση – Ακύρωσε επίσκεψη ο Κιλιτσντάρογλου

εκλογές-τουρκία-θρησκευτική-πόλωση-938270

Περιστατικά θρησκευτικής βίας, κάνουν την εμφάνισή τους στην Τουρκία

Κλίμα πόλωσης και δη θρησκευτικής επικρατεί ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στην Τουρκία στις 14 Μαΐου, ύστερα από την δημόσια παραδοχή του Κιλιτσντάρογλου ότι είναι “Αλεβίτης’ αλλά και την επίμονη προβολή, από τον πρόεδρο Ερντογάν, του Σουννιτικού Ισλάμ ως του “σωστού” Ισλάμ

Στη γειτονική χώρα, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, περιστατικά βίας, που έχουν να κάνουν με θρησκευτικούς λόγους, με φόντο τις δημοσκοπήσεις, που αφήνουν υπόνοιες ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 22 χρόνια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να μην είναι στην πλευρά των νικητών. Ο αντίπαλός του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, παρουσιάζεται ως το φαβορί να επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, εάν κανείς δεν συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% στον πρώτο γύρο.

Θρησκευτική πόλωση – Προπηλάκισαν τον Κιλιτσντάρογλου

Και όπως όλα δείχνουν η θρησκευτική πόλωση φαίνεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία προς τις κάλπες. Ενδεικτικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε χθες κατά την περιοδεία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην σεισμόπληκτη επαρχία Αντίγιαμαν.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, και επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) , μετέβη σε νεκροταφείο της περιοχής και στάθηκε μπροστά σε τάφους θυμάτων για να προσευχηθεί, ωστόσο, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, δέχθηκε τον προπηλακισμό ενός άνδρα, που αντέδρασε έντονα, φωνάζοντας ότι ο Κιλιτσντάρογλου δεν ξέρει να προσεύχεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου