ΔΙΕΘΝΗ

CBI: Εργαζόμενες καταγγέλλουν ότι βιάστηκαν από στελέχη ομοσπονδίας εργοδοτών

cbi-εργαζόμενες-καταγγέλλουν-ότι-βιάστη-938011

H αστυνομία του Σίτι του Λονδίνου ξεκίνησε έρευνα για μια σειρά από καταγγελίες που έγιναν από περισσότερες από δώδεκα γυναίκες σχετικά με ανάρμοστη συμπεριφορά από διευθυντές του CBI

Μια γυναίκα ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε από δύο άνδρες συναδέλφους της όταν εργαζόταν στη Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI).

Η γυναίκα είπε στον Guardian ότι το περιστατικό συνέβη όταν εργαζόταν σε γραφείο του πιο διακεκριμένου επιχειρηματικού λόμπι της Βρετανίας στο εξωτερικό.

Είπε ότι κατηγόρησε την κουλτούρα στο CBI επειδή δεν είχε υποστήριξη μετά από αυτό που ισχυρίζεται ότι της συνέβη.

Η καταγγελία αυτή έρχεται λίγες μέρες αφότου ακόμα μια εργαζόμενη κατήγγειλε ότι βιάστηκε από έναν μάνατζερ σε ένα καλοκαιρινό πάρτι με πλοίο του 2019 στον ποταμό Τάμεση.

Ακολούθησε η αποχώρηση του προέδρου της CBI, του Τόνι Ντάνκερ, ο οποίος κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά που ισοδυναμεί με «σεξουαλική παρενόχληση» στον χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, μια εργαζόμενη στα γραφεία στο Λονδίνο είχε καταγγείλει το 2018 στην εταιρεία ότι δεχόταν stalking από συνάδελφό της.

Ωστόσο, πηγές ισχυρίζονται ότι η γυναίκα αποθαρρύνθηκε ενεργά από το να αναφέρει την καταδίωξη στην αστυνομία και ο φερόμενος δράστης κράτησε τη δουλειά του.

Σωρεία καταγγελιών

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία του Σίτι του Λονδίνου ξεκίνησε έρευνα για μια σειρά από καταγγελίες που έγιναν από περισσότερες από δώδεκα γυναίκες σχετικά με ανάρμοστη συμπεριφορά από διευθυντές του CBI.

Το φερόμενο θύμα βιασμού προσέγγισε τον Guardian αφού διάβασε τους ισχυρισμούς άλλων γυναικών που εργάζονταν στο CBI.

Μετά από μια έξοδο με συναδέλφους, η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ξύπνησε με τους δύο άντρες στο ίδιο δωμάτιο με εκείνη.

Δεν θυμάται ότι είχε συναινέσει σε σεξουαλική δραστηριότητα με κανέναν άντρα και περιέγραψε λεπτομερώς πώς τα φυσικά σημάδια την οδήγησαν να πιστέψει ότι τη βίασαν.

Ισχυρίζεται ότι οι άνδρες αργότερα έκαναν σχόλια που υποδηλώνουν ότι είχαν εμπλακεί σε σεξουαλική δραστηριότητα μαζί της που δεν μπορούσε να θυμηθεί.

Το φερόμενο θύμα ισχυρίστηκε επίσης ότι της παρουσιάστηκε –στο γραφείο– μια εικόνα της όπου φαινόταν να είναι αναίσθητη.

«Κατηγορώ το CBI για μια ατμόσφαιρα που αφέθηκε να τροφοδοτήσει την αίσθηση εμπιστοσύνης των ανθρώπων. Ότι μπορούσαν να ενεργήσουν με αυτόν τον τρόπο και μετά να μην αισθάνονται καμία ανησυχία, κανένα φόβο για συνέπειες. Ότι μπορούσαν να νιώθουν κάπως περήφανοι, σε ένα γραφείο.

»Ότι δεν υπήρχε ένα άτομο για να μιλήσω στο HR που να γνώριζα και να μπορούσα να εμπιστευτώ» κατήγγειλε η γυναίκα.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου