ΔΙΕΘΝΗ

Σε αιχμαλωσία η αρκούδα που σκότωσε δρομέα – Αναμένεται απόφαση για ευθανασία

σε-αιχμαλωσία-η-αρκούδα-που-σκότωσε-δρ-936720

Ο Αντρέα Πάπι δέχθηκε θανάσιμη επίθεση από την αρκούδα ενώ έκανε τζόκινγκ πάνω από την πόλη Caldes στις πλαγιές του όρους Peller

Οι ιταλικές Αρχές κατάφεραν να πιάσουν την αρκούδα που είχε επιτεθεί θανάσιμα σε έναν 26χρονο που έκανε τζόκινγκ.

Η αρκούδα, που αναγνωρίστηκε ως η 17χρονη JJ4, επιτέθηκε και σκότωσε στις αρχές Απριλίου τον Αντρέα Πάπι στην περιοχή Τρεντίνο-Άλτο Αντίτζε.

Μόλις η αρκούδα ταυτοποιήθηκε οι Αρχές εξέδωσαν εντολή να εντοπιστεί και να κινηθεί η διαδικασία εξόντωσής της. Αλλά η εντολή για να θανατωθεί η αρκούδα στη συνέχεια ανεστάλη και η JJ4 μεταφέρθηκε σε ένα κέντρο άγριας ζωής. Η μοίρα της ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

«Θα θέλαμε να σκοτώσουμε την αρκούδα επί τόπου», είπε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μαουρίτσιο Φουγκάτι σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι αναμένεται η δικαστική απόφαση τον επόμενο μήνα για το αν θα γίνει ευθανασία.

Σύμφωνα με το BBC, ο Αντρέα Πάπι δέχθηκε θανάσιμη επίθεση από την αρκούδα ενώ έκανε τζόκινγκ πάνω από την πόλη Caldes στις πλαγιές του όρους Peller προκαλώντας φόβο και οργή στην περιοχή. Είναι ο πρώτος Ιταλός πεθαίνει από επίθεση αρκούδας τα τελευταία χρόνια.

Η αρκούδα είναι προστατευόμενο είδος στην Ιταλία και ο πληθυσμός τους αυξάνεται τα τελευταία χρόνια μετά την επανεισαγωγή τους στην περιοχή πριν από δύο δεκαετίες.

Οι γονείς της αρκούδας είχαν μεταφερθεί στη βόρεια Ιταλία από τη Σλοβενία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος διατήρησης «Life Ursus». Είχε ήδη επιτεθεί και τραυματίσει πατέρα και γιο ενώ έκαναν πεζοπορία στο όρος Peller το 2020.

Η αιχμάλωτη αρκούδα ναρκώθηκε και μεταφέρθηκε στο κέντρο φροντίδας ζώων Casteller κοντά στην πόλη του Trento.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου