ΔΙΕΘΝΗ

Χάος στο αεροδρόμιο του Σουδάν: Αεροσκάφος της Saudia είχε «ατύχημα» λέει η εταιρεία – ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

χάος-στο-αεροδρόμιο-του-σουδάν-αεροσκ-936167

Η κρατική αεροπορική εταιρία της Σαουδικής Αραβίας (Saudia) ανακοίνωσε ότι ένα από τα αεροσκάφη της, τύπου Airbus «είχε ένα ατύχημα» στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ στο Σουδάν, πριν από την προγραμματισμένη αναχώρησή του για το Ριάντ, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται πως στη χώρα έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις σε μία κλιμάκωση της πολεμικής διαμάχης για την εξουσία της χώρας, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη συνομιλίες υπό ένα μεταβατικό σχέδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει στη διεξαγωγή εκλογών.

Η Saudia ανέφερε επίσης, σε μία ανακοίνωσή της ότι οι πτήσεις της προς και από το Σουδάν έχουν ανασταλεί μέχρι να υπάρξει μία νέα ανακοίνωση.

Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media φαίνονται στρατιώτες να βρίσκονται εντός του αεροδρομίου, ενώ πολλά αεροσκάφη έχουν υποστεί ζημιές και έχουν τυλιχθεί στις φλόγες

Σουδάν: Αναστολή πτήσεων της EgyptAir προς και από το Χαρτούμ για 72 ώρες

Η κρατική αεροπορική εταιρία της Αιγύπτου EgyptAir ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις πτήσεις της προς και από το Χαρτούμ για 72 ώρες, μετά το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων στην πρωτεύουσα του Σουδάν.

Οι πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ του στρατού του Σουδάν και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) ξέσπασαν σήμερα με πυροβολισμούς να ακούγονται σε αρκετές περιοχές του Χαρτούμ, ενώ μάρτυρες ανέφεραν πυροβολισμούς και στις γύρω πόλεις.

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου