ΔΙΕΘΝΗ

«Υπάρχουν ελπίδες» να βρεθούν επιζώντες στα ερείπια της πολυκατοικίας στη Μασσαλία, λένε οι αρχές

υπάρχουν-ελπίδες-να-βρεθούν-επιζών-933996

Οι πυροσβέστες εργάζονται με «χειρουργική ακρίβεια» στα συντρίμμια – Νωρίτερα εντοπίστηκαν δύο σοροί – Έξι άνθρωποι αγνοούνται και άλλος ένας δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά του

Πυρετώδεις είναι οι προσπάθειες των διασωστών για τον εντοπισμό αγνοουμένων στα ερείπια της πολυκατοικίας στο κέντρο της Μασσαλίας και τον εντοπισμό δύο νεκρών.

«Υπάρχουν ελπίδες» να βρεθούν «τυχόν επιζώντες», δήλωσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν, που βρίσκεται στο σημείο. «Όσο υπάρχουν ελπίδες, δεν θα σταματήσουμε», πρόσθεσε.

«Αν εξακολουθούν να υπάρχουν επιζώντες κάτω από αυτά τα ερείπια, πρέπει να διατηρηθούν (στη ζωή) με κάθε κόστος», ανέφερε ο Παγιάν. Για αυτό και οι πυροσβέστες εργάζονται με «χειρουργική ακρίβεια».

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της πόλης Λιονέλ Ματιέ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του δημάρχου, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν ελπίδες να υπάρχουν ακόμη ζωντανοί». «Σήμερα το βράδυ ο πόνος και η οδύνη είναι μεγάλοι», είχε σημειώσει λίγο νωρίτερα ο Ματιέ, όταν οι πυροσβέστες ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκαν δύο πτώματα στα ερείπια της πολυκατοικίας των πέντε διαμερισμάτων που βρισκόταν στο αριθμό 17 της οδού Τιβολί και η οποία κατέρρευσε έπειτα από μια τεράστια έκρηξη.

Θα πάρει χρόνος να απομακρυνθούν οι σοροί

Έξι άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Άλλος ένας, που ζει σε διπλανή πολυκατοικία, δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με την οικογένειά του.

«Με δεδομένες τις ιδιαίτερες δυσκολίες της επιχείρησης, η απομάκρυνση (των πτωμάτων) θα πάρει χρόνο», καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν και γειτονικά κτίρια, εξηγούν οι διασώστες. Η πυρκαγιά που από χθες είχε ξεσπάσει και κατέστησε πολύ δύσκολες τις προσπάθειες διάσωσης, έχει μεν τεθεί υπό έλεγχο, όμως δεν έχει τελείως κατασβεστεί.

Η εισαγγελέας της Μασσαλίας Ντομινίκ Λοράνς σημείωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ ότι μεταξύ των αγνοούμενων είναι «άνθρωποι κάποιας ηλικίας και ένα νεαρό ζευγάρι περίπου 30 ετών». Δεν υπάρχουν παιδιά ή ανήλικοι, είχε προσθέσει. «Η ταυτοποίηση» των δύο πρώτων νεκρών μπορεί να πραγματοποιηθεί «το απόγευμα ή έως αύριο το πρωί», διευκρίνισε ο δήμαρχος της Μασσαλίας.

Περίπου 200 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Περίπου 200 άνθρωποι, κάτοικοι γειτονικών πολυκατοικιών, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύλλογοι γονέων της περιοχής και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν για να προσφέρουν κατάλυμα, ρούχα και ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες.

Η δημαρχία ανακοίνωσε την παροχή καταλυμάτων, ενώ έχει ανοίξει ένα κέντρο υποδοχής, όπου παρέχεται ψυχολογική στήριξη στους συγγενείς των αγνοούμενων.

Η έρευνα για τα αίτια της έκρηξης συνεχίζεται.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου