ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος σε πτήση στη Ν. Αφρική: Κόμπρα «τρύπωσε» στο πιλοτήριο – Αναγκαστική προσγείωση

τρόμος-σε-πτήση-στη-ν-αφρική-κόμπρα-τ-932793

Θανατηφόρο το δάγκωμά της – Μπορεί να σκοτώσει κάποιον σε μόλις 30 λεπτά, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian

Έναν επικίνδυνο επιβάτη μετέφερε εν αγνοία του στο ιδιωτικό του αεροσκάφος ο Νοτιοαφρικανός πιλότος Ρούντολφ Εράσμους. Μόνο που πήρε είδηση την παρουσία του στα έντεκα χιλιάδες πόδια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, ο απρόσκλητος επισκέπτης δεν ήταν άνθρωπος αλλά ερπετό και συγκεκριμένα, μία επικίνδυνη κόμπρα που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τον πιλότο.

O Nοτιοαφρικανός αποφάσισε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην πτήση του από το Μπλουμφοντέιν στην Πρετόρια μεταφέροντας με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, ένα Beechcraft Baron 58, τέσσερις επιβάτες, καθώς και το φίδι.

«Για να είμαι ειλικρινής, είναι σαν ο εγκέφαλός μου να μην κατέγραψε τι συνέβαινε», δήλωσε στο BBC ο Νοτιοαφρικανός πιλότος όταν είδε την κόμπρα. «Ήταν μια στιγμή… δέους», υποστήριξε προσθέτοντας ότι, στην αρχή, ένιωσε μία κρύα αίσθηση στην πλάτη του νομίζοντας ότι ήταν το μπουκάλι με το νερό του.

«Ένιωσα αυτή τη δροσερή αίσθηση, κατά κάποιο τρόπο, να σέρνεται στο πουκάμισό μου», είπε, καθώς φοβόταν ότι δεν είχε κλείσει σωστά το μπουκάλι με το νερό να στάζει στο πουκάμισό του.

«Καθώς γύρισα προς τα αριστερά και κοίταξα κάτω, είδα την κόμπρα… να υποχωρεί προς τα πίσω κάτω από το κάθισμα».

Ένα δάγκωμα από «κόμπρα του Ακρωτηρίου», όπως ήταν το φίδι που «επιβιβάστηκε» στο αεροπλάνο, είναι θανατηφόρο και μπορεί να σκοτώσει κάποιον σε μόλις 30 λεπτά, σχολιάζει το βρετανικό δίκτυο.

Χωρίς να προκαλέσει πανικό, ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες ότι υπήρχε ένας επιπλέον ανεπιθύμητος ταξιδιώτης. Αρχικά, σκέφτηκε να μην τους το πει για να μην προκληθεί πανικός.

«Πράγματι ενημέρωσα τους επιβάτες: ”Ακούστε, ένα φίδι είναι μέσα στο αεροσκάφος, είναι κάτω από το κάθισμά μου, οπότε ας προσπαθήσουμε να κατέβουμε στο έδαφος όσο πιο γρήγορα μπορούμε”», τους είπε επιστρατεύοντας όλη την ψυχραιμία του.

Την ώρα εκείνη, όπως περιγράφει ο πιλότος, επικρατούσε άκρα του τάφου σιωπή. «Μπορούσες να ακούσεις μια βελόνα να πέφτει και νομίζω ότι όλοι πάγωσαν για μια στιγμή».

«Οι πιλότοι είναι εκπαιδευμένοι για έκτακτες καταστάσεις, αλλά σίγουρα όχι για την αντιμετώπιση φιδιών στο πιλοτήριο», υποστήριξε ο Νοτιοαφρικανός πιλότος.

Το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Ουέλκομ με το φίδι να αγνοείται ενώ οι μηχανικοί που άδειασαν το αεροπλάνο, δεν το έχουν βρει ακόμη.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου