ΔΙΕΘΝΗ

Τους 42 φτάνουν οι νεκροί από τον κυκλώνα στα Φίτζι, «οδυνηρές εικόνες»

τους-42-φτάνουν-οι-νεκροί-από-τον-κυκλών-93227

Σε 42 νεκρούς έχει σκαρφαλώσει ο επίσημος απολογισμός από το χτύπημα του κυκλώνα Ουίνστον στα νησιά Φίτζι, καθώς τα συνεργεία αρχίζουν να φτάνουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές -και εκφράζονται φόβοι πως το τελικός απολογισμός θα αυξηθεί. Συνεργεία που φτάνουν σε πιο απομακρυσμένα νησιά, όπως το νησί Κόρο, μιλούν για «οδυνηρές εικόνες καταστροφής».

«Έχουν επιβεβαιωθεί 42 θάνατοι, οι υπηρεσίες διάσωσης συνεχίζουν να αναπτύσσουν μονάδες για να βοηθήσουν τους πληγέντες σε όλα τα Φίτζι», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νταν Γκαβίντι σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου για την περιοχή του Ειρηνικού, τον Άχμαντ Σάμι, ο απολογισμός εξελίσσεται βάσει των πληροφοριών που φθάνουν από τις πιο απομονωμένες περιοχές.

Ο Ουίνστον, που έφερε ανέμους ταχύτητας 325 χιλιομέτρων την ώρα, κατέστρεψε τη νύχτα της 20ής προς 21η Φεβρουαρίου σπίτια, υποδομές και καλλιέργειες και ανάγκασε χιλιάδες τρομοκρατημένους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια εκτάκτου ανάγκης.

Ήταν ο πρώτος κυκλώνας κατηγορίας 5 που έχει πλήξει τα Φίτζι, μια νησιωτική χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό κι έχει 900.000 κατοίκους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου