ΔΙΕΘΝΗ

Αγγλία: 42 χρόνια φυλάκιση στον άνδρα που δολοφόνησε 9χρονη μέσα στο σπίτι της

αγγλία-42-χρόνια-φυλάκιση-στον-άνδρα-πο-931395

Η μητέρα της ανήλικης «λύγισε» μέσα στο δικαστήριο – «Πώς μπόρεσε να συνεχίσει να πυροβολεί ενώ εκείνη ούρλιαζε;»

Στη φυλακή, για 42 χρόνια τουλάχιστον, οδηγείται ο 34χρονος δολοφόνος της 9χρονης Olivia Pratt-Korbel, Thomas Cashman, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σήμερα για τη δολοφονία της ανήλικης όταν εισέβαλε στο σπίτι της στη Βρετανία και συγκεκριμένα, στο Dovecot στο Λίβερπουλ, τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Cashman σκότωσε την Olivia και τραυμάτισε τη μητέρα της καθώς κυνηγούσε τον καταδικασμένο έμπορο ναρκωτικών «Nee». Την ώρα της καταδίωξης, το όπλο του έπαθε εμπλοκή και ο στόχος τράπηκε σε φυγή, εισβάλλοντας στο σπίτι της Olivia σε μια προσπάθεια να σωθεί.

Και παρόλο που ο Cashman δολοφόνησε την 9χρονη Olivia και απέτυχε να σκοτώσει τον Nee, φέρεται να απαίτησε τα μισά από τις 100.000 λίρες της αμοιβήςπου είχε συμφωνήσει. Να σημειωθεί πως στον Cashman δόθηκε η εντολή να σκοτώσει τον Nee επειδή είχε χρέος για ναρκωτικά, όπως είχε δηλώσει πηγή στη Sun. «Ο Cashman δεν έχει καρδιά. Όλοι ήξεραν ότι η Ολίβια είχε τραυματιστεί θανάσιμα, αλλά εκείνος δεν έδειχνε να νοιάζεται, παρά το γεγονός ότι ήταν και ο ίδιος πατέρας» σύμφωνα με πηγές στα βρετανικά μέσα.

drastis
Ο 34χρονος δολοφόνος της 9χρονης Olivia Pratt-Korbel, Thomas Cashman

Από την πλευρά του, ο Cashman, πατέρας δύο παιδιών, έχει υποστηρίξει ότι περίπου την ώρα των πυροβολισμών βρισκόταν στο σπίτι ενός φίλου του. «Δεν είμαι δολοφόνος, είμαι μπαμπάς» έχει καταθέσει ο 34χρονος.

Μάλιστα, μια γυναίκα που είχε σχέση με τον Cashman είπε στους ενόρκους ότι πήγε στο σπίτι της μετά τους πυροβολισμούς, όπου άλλαξε τα ρούχα του. Καταθέτοντας στοιχεία, η πρώην ερωμένη του Cashman είπε ότι «κατέστρεψε τη ζωή της», περιγράφοντας ότι ο 34χρονος είχε αναζητήσει καταφύγιο στο σπίτι της τη νύχτα της 22ας Αυγούστου του περασμένου έτους.

Η μητέρα της Olivia, Cheryl Korbel, 46 ετών, έφτασε σήμερα στο δικαστήριο κρατώντας ένα αρκουδάκι. Στο δικαστήριο «έσπασε» και φανέρωσε τον πόνο της που δεν θα μπορέσει ποτέ να δει την κόρη της να βάζει το φόρεμα για τον χορό ή να κάνει πάρτι για τα 16α γενέθλιά της.

9hroni
Η 9χρονη Olivia Pratt-Korbel

Σε μια σπαρακτική δήλωση, η κ. Korbel είπε στο δικαστήριο: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο Cashman συνέχισε να πυροβολεί αφού άκουσε τις κραυγές της. Αυτός ο άνθρωπος έβαλε σκοπό να κάνει μια δουλειά και δεν τον ένοιαζε κανένας άλλος ή όποιος έμπαινε στο δρόμο του».

Η οικογένεια της ανήλικης πηγαίνει στο δικαστήριο:

Και πρόσθεσε: «Ο χειρότερος εφιάλτης μου ήταν να χωρίσω από τη Liv, να μην είμαι μαζί της όταν με χρειαζόταν περισσότερο. Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που την κράτησε στην αγκαλιά του και ως μητέρα της θα έπρεπε να ήμουν η τελευταία».

9hroni-liveropool

«Τώρα πρέπει να πηγαίνω στο νεκροταφείο για να είμαι κοντά στην κόρη μου. Της λέω ότι θα ζει στην καρδιά μου, ότι θα είναι πάντα μαζί μας. Η μικρή μου σκιά» είπε η μητέρα της 9χρονης.

Διαβάζοντας την κατάθεσή της στο δικαστήριο, η αδελφή της Olivia, Chloe, 18 ετών, είπε: «Η 22η Αυγούστου 2022 ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου, η μέρα που η Olivia μου πήρε τη ζωή. Δεν έχασα μόνο την αδελφούλα μου, αλλά και την καλύτερή μου φίλη. Όταν μου είπαν ότι πέθανε, ένιωσα σαν να σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά μου. Ένα κομμάτι μου έφυγε μαζί της εκείνο το βράδυ και από τότε νιώθω σαν να βρίσκομαι σε έναν εφιάλτη από τον οποίο δεν μπορώ να ξυπνήσω».

Η απόφαση του δικαστηρίου:

Σύμφωνα με πηγές, όπως μεταδίδει η Daily Mail, αυτοί που διέταξαν το χτύπημα φέρεται να ανησυχούν ότι ο Cashman θα παραδώσει πληροφορίες για εκτελέσεις συμμοριών και ανεξιχνίαστες δολοφονίες σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τους όρους της φυλάκισής του. «Δεν έχει τίποτα να χάσει, είναι στριμωγμένος. Γνωρίζει τα πάντα για το οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά και τη βία».

Ο δράστης κρίθηκε επίσης, ένοχος για την απόπειρα δολοφονίας του Nee, καθώς και για τον τραυματισμό με πρόθεση να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη στη μητέρα της Olivia. Καταδικάστηκε επίσης, για κατοχή πυροβόλου όπλου με πρόθεση να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου