ΔΙΕΘΝΗ

«Οι 200 λίρες δεν φτάνουν για ένα κιλό κιμά»: Διαμαρτύρεται η τουρκική αντιπολίτευση για τον πληθωρισμό

οι-200-λίρες-δεν-φτάνουν-για-ένα-κιλό-κιμ-930044

Κορυφώνεται η κόντρα των κομμάτων στην Τουρκία ενόψει των εκλογών

Στην οικονομία στρέφει το βλέμμα της η τουρκική αντιπολίτευση, ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στις 14 Μαΐου, κι ενώ ο πληθωρισμός βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο Μπαχαντίρ Ερντέμ, αντιπρόεδρος του Καλού Κόμματος, έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για το θέμα. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, πλέον, το μεγαλύτερο σε αξία χαρτονόμισμα των 200 τουρκικών λιρών (δηλαδή περίπου 9,5 ευρώ) δεν φτάνει για ένα κιλό κιμά.

«Ποιο είναι το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα μας; 200 λίρες. Ενώ ένα κιλό κιμάς κοστίζει 250 λίρες! Δηλαδή το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα της Τουρκίας δεν μπορεί να αγοράσει ένα κιλό κιμά! Ο πολίτης δεν μπορεί να αγοράσει ένα κιλό κιμά, με το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα! Μας λένε για ανεξάρτητη οικονομία! Αφήστε τα αυτά! Τι έκανε το AKP (κυβερνών κόμμα) για την ανεξάρτητη οικονομία; Ας αφήσουμε όλες τις εχθρότητες στην άκρη. Ο λαός πνίγεται ο λαός βαρέθηκε αποτινάσσει τα πάντα. Βαρέθηκε ο κόσμος το προεδρικό σύστημα και τις συζητήσεις για τα άλλα. Πηγαίνετε να τα εξηγήσετε στον κόσμο που βασανίζεται», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα προεκλογικά πλάνα με το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος KIZILELMA. Την παρουσίασή του ανέλαβε ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, που είναι γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μπαϊρακτάρ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση νέας δοκιμαστικής πτήσης σε μεγαλύτερο υψόμετρο, και με μεγαλύτερη διάρκεια. Το μη επανδρωμένο μαχητικό στόχος είναι να παραδοθεί στην τουρκική αεροπορία το 2024.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου