ΔΙΕΘΝΗ

Πλοίο έπεσε από πλατφόρμα επισκευών λόγω δυνατού αέρα στη Σκωτία – 25 τραυματίες

πλοίο-έπεσε-από-πλατφόρμα-επισκευών-λ-926586

Επί τόπου ασθενοφόρα, ελικόπτερα και ειδικές ομάδες περίθαλψης – Οι αρχές κάνουν λόγο για «σοβαρό συμβάν»

Πλοίο έγειρε χάνοντας τα στηρίγματά του σε πλατφόρμα συντήρησης στο Λιθ, το λιμάνι του Εδιμβούργου λόγω των ισχυρών ανέμων, τραυματίζοντας 25 ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές που κάνουν λόγο για «σοβαρό συμβάν».

Κατά πληροφορίες, το ερευνητικό πλοίο με την ονομασία Petrel, ανήκει στον συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν.

Πέντε ασθενοφόρα, ελικόπτερο και τρεις ειδικές ομάδες περίθαλψης έφθασαν επί τόπου.

«Οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών επενέβησαν σε σοβαρό συμβάν στις αποβάθρες του Λιθ – ένα πλοίο έφυγε από τα στηρίγματά του λόγω των σφοδρών ανέμων», δήλωσε μέλος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου.

Οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών κάνουν λόγο για 25 τραυματίες. Το βρετανικό ταμπλόιντ The Sun αναφέρει πληροφορίες για αγνοούμενους.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν ένα μεγάλο πλοίο το οποίο ήταν τοποθετημένο σε πλατφόρμα συντήρησης να έχει γείρει στο ένα πλευρό. Μέλος του τοπικού συμβουλίου δήλωσε ότι το συμβάν οφείλεται στους σφοδρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Η αστυνομία συμβούλευσε τους ανθρώπους να αποφύγουν την ζώνη και διευκρίνισε ότι το πλοίο που βρισκόταν σε πλατφόρμα συντήρησης έφυγε από τα στηρίγματά του.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας ανέφερε πως «οι αστυνομικοί και οι συνάδελφοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα περιστατικό στο Imperial Dock στο Λιθ του Εδιμβούργου, όπου ένα πλοίο σε δεξαμενή έχει αποκολληθεί από την αποβάθρα του. Η αστυνομία κλήθηκε να παραστεί περίπου στις 8.35 π.μ. την Τετάρτη και οι αστυνομικοί παραμένουν στο σημείο. Ζητείται από το κοινό να αποφύγει την περιοχή για να επιτραπεί η πρόσβαση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».

Η ακτοφυλακή έστειλε επίσης ομάδες διάσωσης στο σημείο.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου