ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο προς αξιωματούχους: «Μην χρησιμοποιείτε iPhone, μπορεί να σας παρακολουθεί η Δύση»

κρεμλίνο-προς-αξιωματούχους-μην-χρη-925702

Μέσα στον Μάρτιο πρέπει όλοι να έχουν αντικαταστήσει τα τηλέφωνά τους, αναφέρει η οδηγία

Η ρωσική προεδρία έδωσε εντολή σε κρατικούς αξιωματούχους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα iPhone της Apple λόγω ανησυχίας ότι οι συσκευές είναι ευάλωτες στις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε τη Δευτέρα η ρωσική οικονομική εφημερίδα Kommersant.

Σε σεμινάριο που διοργάνωσε το Κρεμλίνο για αξιωματούχους που ασχολούνται με την εσωτερική πολιτική, ο Σεργκέι Κιριγιένκο, πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης, είπε στους αξιωματούχους να αλλάξουν τα τηλέφωνά τους έως την 1η Απριλίου, ανέφερε η Kommersant.

«Τελείωσαν όλα για το iPhone: ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά», δήλωσε η Kommersant σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση. «Ολοι θα πρέπει να το κάνουν μέσα στον Μάρτιο».

Το Κρεμλίνο μπορεί να παρέχει άλλες συσκευές με διαφορετικά λειτουργικά συστήματα για να αντικαταστήσουν τα iPhone, ανέφερε η Kommersant.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αναφορά, αλλά τόνισε ότι τα smartphones δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επίσημους σκοπούς ούτως ή άλλως.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έλεγε πάντα ότι δεν έχει smartphone, αν και ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο κατά καιρούς.

Πηγή: kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου