ΔΙΕΘΝΗ

Πέθανε ο γιατρός από τη Σιέρα Λεόνε που νοσηλευόταν στις ΗΠΑ για Έμπολα

πέθανε-ο-γιατρός-από-τη-σιέρα-λεόνε-που-9227

Ο 44χρονος χειρουργός Μάρτιν Σάλια, ο οποίος προσβλήθηκε από Έμπολα ενώ προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Σιέρα Λεόνε, πέθανε λόγω προχωρημένων συμπτωμάτων του ιού στο εξειδικευμένο Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα, όπου νοσηλευόταν από το Σάββατο μετά τον επαναπατρισμό του από τη χώρα της δυτικής Αφρικής.

Ο δρ. Μάρτιν Σάλια, γεννημένος στην Σιέρα Λεόνε και μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα σε νοσοκομείο της Φρίταουν, σύμφωνα με την οικογένειά του. Επαναπατρίστηκε στις ΗΠΑ κατόπιν αιτήματος της συζύγου του, Αμερικανίδας από το Μέριλαντ.

Υπέφερε από προχωρημένα συμπτώματα της ασθένειας, περιλαμβανομένης νεφρικής και αναπνευστικής ανεπάρκειας, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα, το οποίο είναι ειδικά εξοπλισμένο για τη θεραπεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

«Λυπούμαστε βαθιά που ανακοινώνουμε ότι ο τρίτος ασθενής που νοσηλευόταν για τον ιό Έμπολα πέθανε εξαιτίας των πολύ προχωρημένων συμπτωμάτων της ασθένειας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου.

«Παρά τις ηρωικές προσπάθειες, η ασθένεια ήταν πολύ προχωρημένη για να σωθεί» προστίθεται.

«Ο δρ Σάλια ήταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση όταν έφτασε εδώ και, δυστυχώς, παρά τις μεγαλύτερες προσπάθειές μας δεν καταφέραμε να τον σώσουμε» δήλωσε ο γιατρός Φιλ Σμιθ, διευθυντής του νοσοκομείου.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου