ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ Γκίνες για τα πιο πρόωρα δίδυμα στον κόσμο – «Είχαν 0% πιθανότητες να ζήσουν»

ρεκόρ-γκίνες-για-τα-πιο-πρόωρα-δίδυμα-σ-921085

Τα δυο αδέλφια γεννήθηκαν μετά από 126 ημέρες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 125 ημερών που είχε σημειωθεί το 2018

Δύο αδερφάκια στον Καναδά που γεννήθηκαν μετά από 22 εβδομάδες κέρδισαν μία θέση στα βραβεία των Ρεκόρ Γκίνες ως τα πιο πρόωρα δίδυμα στον κόσμο.

H Adiah και o Adrial Nadarajah γεννήθηκαν στις 126 ημέρες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 125 ημερών που είχε καταγραφεί το 2018 από δίδυμα στην πολιτεία της Αϊόβα των ΗΠΑ, γράφει το BBC.

Αν τα παιδιά είχαν γεννηθεί έστω και μία ώρα νωρίτερα από τις 22 εβδομάδες, το νοσοκομείο δεν θα είχε επιχειρήσει να τους σώσει τη ζωή.

«0% πιθανότητες επιβίωσης»

Μια πλήρης εγκυμοσύνη διαρκεί συνήθως 40 εβδομάδες και οι 18 εβδομάδες είναι πρόωρες.

Η μαμά Shakina Rajendram είπε ότι όταν άρχισε ο τοκετός σε μόλις 21 εβδομάδες και πέντε ημέρες, οι γιατροί της είπαν ότι τα μωρά «δεν ήταν βιώσιμα» και είχαν «0% πιθανότητες επιβίωσης».

Ήταν η δεύτερη εγκυμοσύνη της, αφού έχασε την πρώτη της μόλις λίγους μήνες νωρίτερα στο ίδιο νοσοκομείο κοντά στο σπίτι τους στο Οντάριο.

Ο πατέρας Kevin Nadarajah ανέφερε ότι το νοσοκομείο τους είπε ότι δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε μια τόσο πρώιμη εγκυμοσύνη, με αποτέλεσμα να μείνει ξύπνιος όλη νύχτα και να προσεύχεται με ένα «πρόσωπο γεμάτο δάκρυα».

Τα περισσότερα νοσοκομεία δεν επιχειρούν να σώσουν παιδιά που γεννήθηκαν πριν από τις 24 έως 26 εβδομάδες.

Αλλά ευτυχώς, το ζευγάρι κατάφερε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Mount Sinai στο Τορόντο, το οποίο διαθέτει ειδική μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών.

Το θαύμα της ζωής

Τη δεύτερη ημέρα τοκετού της κυρίας Rajendram – 21 εβδομάδες και έξι ημέρες μετά την εγκυμοσύνη – της είπαν ότι αν τα παιδιά γεννιούνταν έστω και λίγα λεπτά πριν από τις 22 εβδομάδες, θα τα άφηναν να πεθάνουν.

Παρά την έντονη αιμορραγία, είπε ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να «κρατήσει τα μωρά» για μερικές ακόμη ώρες.

Τα «νερά έσπασαν» τελικά 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. H Adiah και o Adrial είναι πλέον ενός έτους, παρά τα σοβαρά ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από νωρίς.

«Παρακολουθήσαμε τα μωρά σχεδόν να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια μας πολλές φορές», είπε η κυρία Rajendram.

Ενώ εξακολουθούν να παρακολουθούνται στενά από τους γιατρούς, τα αδέρφια τα «πάνε περίφημα».

Το πιο πρόωρο μωρό που γεννήθηκε ποτέ ήταν ο Curtis Means από την Αλαμπάμα, ο οποίος γεννήθηκε στις 21 εβδομάδες και μία ημέρα.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου