ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πλήρης αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ελλάδα – Tweet Μακρόν στα ελληνικά

σύγκρουση-τρένων-στα-τέμπη-πλήρης-αλλ-918631

Την πλήρης αλληλεγγύη της εκφράζει η κυβέρνηση της Γαλλίας στην Ελλάδα με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη με τους 36 νεκρούς από τη σύγκρουση τρένων, με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να στέλνει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έκανε tweet τόσο στη γαλλική όσο και στην ελληνική γλώσσα, στο οποίο έγραψε για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Η σκέψη μου είναι στους οικείους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες τη νύχτα κοντά στη Λάρισα. Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

Παράλληλα, σε σημερινή του ανακοίνωση (1.3.2023) με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, εξέφρασε την «πλήρη αλληλεγγύη» του, διευκρινίζοντας ότι «επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του για την παροχή στήριξης της Γαλλίας».

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρίγια Πελτζίνοβιτς Μπούριτς, δήλωσε από το Στρασβούργο «σοκαρισμένη». Την ίδια ώρα, εκτενείς είναι εξάλλου οι αναφορές των γαλλικών μέσων ενημέρωσης στο δυστύχημα.

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Les Echos δημοσίευμα αναφέρεται στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και κάνει λόγο για «το χειρότερο που έχει ζήσει ποτέ η Ελλάδα». Το δημοσίευμα προβάλλει τις δηλώσεις διασώστη καθώς και πληροφορίες από τα τηλεοπτικά ελληνικά κανάλια. Σημειώνονται επίσης οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, σχετικά με το δυστύχημα και τη μεταφορά με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη 194 επιβατών, εκ των οποίων 26 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Αντίστοιχο δημοσίευμα φιλοξενεί και η εφημερίδα Le Parisien, σημειώνοντας τη σφοδρότητα της σύγκρουσης μεταξύ της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ενώ πληροφορίες και δέκα φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό Paris-Match επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, δήλωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί δραματικά.

Για το ίδιο θέμα το BFM.TV προβάλλει στην ιστοσελίδα του βίντεο στο οποίο καταγράφεται μαρτυρία επιβάτη σχετικά με το χρονικό της σφοδρής μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο αμαξοστοιχιών, όπως επίσης και ο τηλεοπτικός σταθμός LCI/ TF1 αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν επιβάτες.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου