ΔΙΕΘΝΗ

Λήξη συναγερμού στην Αγία Πετρούπολη – Υπήρξαν αναφορές για «ύποπτο ιπτάμενο αντικείμενο»

λήξη-συναγερμού-στην-αγία-πετρούπολη-8-918032

Ξανάρχισαν οι πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο Πούλκοβα της Αγίας Πετρούπολης.

Λήξη συναγερμού στην Ρωσία. Ξανάρχισαν οι πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο Πούλκοβα στην Αγία Πετρούπολη. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα πως εντοπίστηκε στην περιοχή ιπτάμενο αντικείμενο η ταυτότητα του οποίου ήταν άγνωστη, πιθανόν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Συγκεκριμένα, ο δήμος της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, ανέφερε μέσω Telegram πως όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν ως τουλάχιστον τις 12:00 (τοπική ώρα· 11:00 ώρα Ελλάδας). Δεν διευκρίνισε τον λόγο. Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Πούλκοβα θα παραμείνει κλειστός ως τις 13:20 (12:20), επικαλούμενο πηγή που δεν κατονόμασε.

Εντοπίστηκε αντικείμενο άγνωστης ταυτότητας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Baza, που το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει, ιπτάμενο αντικείμενο «άγνωστης ταυτότητας» εντοπίστηκε στην περιοχή και απογειώθηκαν εσπευσμένα καταδιωκτικά για αναγνώριση ή/και αναχαίτιση.

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε επίσης το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Μεταξύ άλλων, τουλάχιστον πέντε πτήσεις που είχαν αναχωρήσει από τη Μόσχα για την Αγία Πετρούπολη έκαναν αναστροφή και επέστρεφαν στη Μόσχα περί τις 11:00 (τοπική ώρα· στις 10:00 ώρα Ελλάδας), αφού αρχικά έκαναν κύκλους, σύμφωνα με δεδομένα που αναρτήθηκαν στον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24.

Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου