ΔΙΕΘΝΗ

Συγγνώμη για το «κουτσομπολιό» θα ζητήσει από την Ελισάβετ ο Ντ.Κάμερον

συγγνώμη-για-το-κουτσομπολιό-θα-ζητ-91713

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα ζητήσει προσωπικά συγγνώμη από τη βασίλισσα Ελισάβετ ύστερα από την γκάφα που έκανε όταν ακούστηκε να σχολιάζει ότι «γουργούρισε» από ικανοποίηση στο άκουσμα της επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Το σχόλιο αυτό, το οποίο έκανε ο Κάμερον στον Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, την Τρίτη κατά την επίσκεψή του στην πόλη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έγινε αντιληπτό από ένα τηλεοπτικό συνεργείο.

«Γουργούρισε. Δεν έχω ακούσει κάποιον τόσο χαρούμενο» είπε ο Κάμερον για τη βασίλισσα.

Η ίδια η βασίλισσα, η οποία ποτέ δεν δημοσιοποιεί τις πολιτικές της απόψεις, δεν είχε εκφράσει άποψη για το δημοψήφισμα και είχε αρκεστεί να πει ότι ελπίζει η χώρα να βγει ενωμένη μετά την ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Κάμερον θα απολογηθεί προσωπικά στη βασίλισσα όταν την δει στην επόμενη τακτική τους συνάντηση.

«Κοιτάξτε, ντρέπομαι πολύ γι αυτό. Λυπούμαι υπερβολικά γι αυτό», είπε στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το Sky News.

«Ήταν μία ιδιωτική συζήτηση, αλλά σαφώς μία ιδιωτική συζήτηση που δεν θα έπρεπε να κάνω και δεν θα ξανακάνω. Το γραφείο μου έχει ήδη έρθει σε επαφή με τα ανάκτορα για να το καταστήσει σαφές και θα το πράξω κι εγώ ο ίδιος» είπε ο πρωθυπουργός.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου