ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο από τρεις νέους σεισμούς 5,2, 5,8 και 6,4 Ρίχτερ στην Τουρκία – Κι άλλοι εγκλωβισμένοι

βίντεο-από-τρεις-νέους-σεισμούς-52-58-και-64-915616

15 ημέρες μετά τον σεισμό με τους 47.000 νεκρούς νέοι ισχυροί σεισμοί που έγιναν αισθητοί μέχρι την Κύπρο έπληξαν και πάλι την περιοχή του Χατάι

Στο χάος βυθίζεται ακόμη περισσότερο η Τουρκία, με τη μετασεισμική ακολουθία να είναι έντονη και τη γη να εξακολουθεί να σείεται.

Ο τρόμος επισκίασε και πάλι τη γειτονική χώρα, τη Δευτέρα, με ένα τριπλό χτύπημα, 6,4, 5.8 και 5,2 Ρίχτερ να πλήττει τη σεισμόπληκτη Τουρκία.

Σύμφωνα με το BBC, εξαιτίας των νέων δονήσεων κατέρρευσαν νέα κτίρια, ενώ αναφέρθηκαν εγκλωβισμένοι. Ο κόσμος τρομοκρατημένος, όπως φαίνεται, στα βίντεο τρέχει να γλιτώσει, ενώ ένας κάτοικος που δίνει συνέντευξη φεύγει από το σημείο τη στιμή που χτυπά ο Εγκέλαδος.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην τοποθεσία Ντεφνέ, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD.

Το επίκεντρό της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 14 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντάκιας στην Τουρκία και 70 χλμ. βόρεια της Λατάκιας στη Συρία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 10 χλμ.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίρια στην Αντάκια και άλλοι ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου