ΔΙΕΘΝΗ

Σάλος στη Βρετανία με υπουργό: Με ένα Rolex 11.000€ στο χέρι ζητά από τους απεργούς να είναι ρεαλιστές

σάλος-στη-βρετανία-με-υπουργό-με-ένα-rolex-11-000-909417

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία με αφορμή την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που ζητούν αυξήσεις μισθών. Το θέμα δεν ήταν μόνο οι δηλώσεις της, αλλά η εμφάνισή της, καθώς ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να είναι ρεαλιστές όσον αφορά στα αιτήματά τους για τον μισθό τους, φορώντας ένα Rolex που κοστίζει 11.307 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας της Βρετανίας, Γκίλιαν Κίγκαν εμφανίστηκε την Τετάρτη σε τηλεοπτική εκπομπή καλώντας τους εκπαιδευτικούς που απεργούν, να είναι «ρεαλιστές» επιχειρώντας να αποδομήσει με αυτόν τον τρόπο τις κινητοποιήσεις τους. Μεταξύ άλλων, είπε ότι είναι «απαράδεκτες» οι απεργίες των δασκάλων που θα οδηγήσουν σήμερα στο κλείσιμο του 85% των σχολείων σε Αγγλία και Ουαλία. «Αυτό που δεν είναι ρεαλιστικό είναι να εξετάζουμε τον πληθωρισμό… Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να τροφοδοτήσουμε τον πληθωρισμό με αυξήσεις μισθών. Πρέπει να φροντίσουμε όλους τους τομείς στην οικονομία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι δηλώσεις της Κίγκαν σε συνδυασμό με το πανάκριβο ρολόι της, έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία, ενώ το NEU, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό συνδικάτο της Βρετανίας, ανέφερε πως «οι χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών έχουν ωθήσει πολλούς να εγκαταλείψουν το επάγγελμα».

Όπως γράφει η η «Daily Mail», δεν είναι η πρώτη φορά που η υπουργός φοράει το Rolex στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει είχε απαντήσει στην κριτική (που έχει ξαναδεχθεί), λέγοντας πως το ρολόι ήταν ένα δώρο του συζύγου της για τα 50ά γενέθλιά της.

enikos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου