ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δυο μαθητές νεκροί από πυροβολισμούς σε σχολείο στην Άϊοβα

ηπα-δυο-μαθητές-νεκροί-από-πυροβολισμ-906378

Δύο μαθητές έχασαν τη ζωή τους μετά από πυροβολισμούς στο σχολείο τους στο Ντε Μόιν της Αϊόβα τη Δευτέρα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το τρίτο θύμα, ένας σχολικός υπάλληλος, είναι σε σοβαρή κατάσταση μετά τον πυροβολισμό στο κέντρο που φιλοξενεί το πρόγραμμα για νέους Starts Right Here, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Πολ Πάριζεκ.

Ο πυροβολισμός, που σημειώθηκε μέσα στο σχολείο, αναφέρθηκε λίγο πριν τη 1 μ.μ. Περίπου 20 λεπτά αργότερα, τρεις πιθανοί ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση περίπου 2 μίλια μακριά από το σχολείο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα θύματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Το κίνητρο είναι ασαφές, αλλά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ο πυροβολισμός ήταν «σίγουρα στοχευμένος» και «όχι τυχαίος».

Ο προσωρινός Έφορος των Δημόσιων Σχολείων του Ντε Μόιν, Μάτ Σμιθ, ανέφερε σε δήλωσή του: «Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα αυτού του περιστατικού και τις οικογένειες και τους φίλους τους. σημαντικό έργο που θα μας βοηθήσει να επαναλάβουμε τους μαθητές και είμαστε δίπλα τους για να τους υποστηρίξουμε κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου».

Η κυβερνήτης της Αϊόβα, Κιμ Ρέινολντς, δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένη και λυπημένη».

Είπε ότι έχει δει «από πρώτο χέρι πόσο σκληρά» το προσωπικό του σχολείου «εργάζεται για να βοηθήσει τα παιδιά που κινδυνεύουν μέσω αυτού του εναλλακτικού εκπαιδευτικού προγράμματος».

«Η καρδιά μου ραγίζει για αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους», είπε η κυβερνήτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου