ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ στην Ιταλία με τη «σύγχρονη Μήδεια» που δολοφόνησε την 5χρονη κόρη της

σοκ-στην-ιταλία-με-τη-σύγχρονη-μήδεια-896220

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η Ιταλία την υπόθεση παιδοκτονίας πεντάχρονης από τη μητέρα της

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν «σύγχρονη Μήδεια» την Μαρτίνα Πάτι, 23 ετών, η οποία δολοφόνησε, έξω από την Κατάνη, την επτάχρονη κόρη της, Έλενα.

Το άτυχο κοριτσάκι δολοφονήθηκε χθες το απόγευμα και το πτώμα του βρέθηκε μετά την ομολογία της παιδοκτόνου σε χωράφι που απέχει λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι της οικογένειας Πάτι.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η νεαρή μητέρα μπορεί να στέρησε την ζωή από την κόρη της για λόγους που σχετίζονταν με την κρίση που περνούσε η συζυγική της σχέση: το ζευγάρι ουσιαστικά βρισκόταν σε διάσταση και η Έλενα, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε δημιουργήσει καλές σχέσεις με την νέα σύντροφο του πατέρα της.

Ψυχιατρική εξέταση

Παράλληλα, όμως, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι η γυναίκα θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση και ότι δεν δείχνει να είχε σχεδιάσει την ασύλληπτη αυτή πράξη με ψυχρό και λεπτομερή τρόπο.

«Πιστεύουμε ότι δεν μπορούσε να ανεχθεί την ιδέα ότι και η κόρη της άρχιζε να δένεται σε ανθρώπινο επίπεδο με την καινούρια σύντροφο του πατέρα της», τόνισαν οι υπεύθυνοι των ερευνών.

Αρχικά, η παιδοκτόνος είχε προσπαθήσει να πείσει τους καραμπινιέρους ότι η μικρή Έλενα είχε απαχθεί από τρεις κακοποιούς μέσα από το οικογενειακό ΙΧ αυτοκίνητο, αλλά δεν υπήρχε καμία απολύτως απόδειξη, και τελικά ομολόγησε.

Σοκάρουν τα στοιχεία των παιδοκτονιών

Αίσθηση, στο μεταξύ, προκαλεί το στοιχείο ότι τις τελευταίες δυο δεκαετίες στην Ιταλία, 480 ανήλικα παιδιά δολοφονήθηκαν από τους γονείς τους. Έξι παιδοκτονίες στις δέκα διαπράττονται από γυναίκες, και τα περισσότερα θύματα είναι αγόρια.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, οι παιδοκτονίες οφείλονται σε σοβαρά ψυχικά προβλήματα των γονέων και στις κάκιστες σχέσεις μεταξύ του ζευγαριού.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου