ΔΙΕΘΝΗ

Σουλεϊμάν Σοϊλού: Αν δεν είχαμε συλλάβει τους τρομοκράτες θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα

σουλεϊμάν-σοϊλού-αν-δεν-είχαμε-συλλάβ-886803

Την ευκαιρία να εμπλέξει εκ νέου την Ελλάδα βρήκε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού με αφορμή την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζοντας σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ότι αν οι τρομοκράτές δεν είχαν συλληφθεί θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα «σήμερα».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Σοϊλού τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από παρακολουθήσεις του δικτύου των τρομοκρατών προσθέτοντας ότι το σχέδιο του ΡΚΚ ήταν «να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

«Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας το πρωί της Δευτέρας.

Κατά τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας στους συλληφθέντες είναι και αυτός που οργάνωσε την έκρηξη και «αυτός που έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί ο τρομοκράτης».

Παράλληλα ο Σοϊλού στη δήλωσή του ενέπλεξε και τις ΗΠΑ λέγοντας ότι «δεν αποδεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας».

Πηγή: protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου