ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ιμάμης πάντρεψε την 6χρονη κόρη του με 29χρονο, ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά

τουρκία-ιμάμης-πάντρεψε-την-6χρονη-κόρ-886250

Μια αδιανόητη υπόθεση ήρθε στο φως στην Τουρκία, καθώς όπως έγινε γνωστό ο Γιουσούφ Ζιγιά Γκιουμουσέλ, που ήταν αρχηγός της ισλαμικής σέκτας «Ισμαίλαγά» αποφάσισε να παντρέψει την κόρη του σε ηλικία 6 ετών με έναν άνδρα 29 χρονών και μάλιστα με θρησκευτικό γάμο.

Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει σοκ στην Τουρκία με τις αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο της χώρας να είναι πολλές. Η μήνυση υποβλήθηκε το 2020 με την κόρη να καταγγέλλει ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας.

Πέρα από αυτό το 2012 η 14χρονη τότε κοπέλα είχε πάει στο νοσοκομείο εξαιτίας ανωμαλίας του κύκλου της με τον γιατρό που την εξέτασε να καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση, με την έρευνα να σταματά, καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια για δίωξη.

Τελικά το 2022 η εισαγγελίας απεφάνθη ότι υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση και ότι το αδίκημα έχει διαπραχθεί επανειλημμένα.

Η σύζυγος του ιμάμη ήταν αντίθετη με τον γάμο της κόρης της σε αυτή την ηλικία. Ο πατέρας της όμως έστελνε την κόρη του στο διαμέρισμα του 29χρονου Καντίρ Ιστεκλί, όταν η γυναίκα του απουσίαζε από το σπίτι της.

Η κοπέλα μια μέρα άκουσε μια ραδιοφωνική εκπομπή για τα νεαρά κορίτσια που παντρεύονται. Τότε κατάλαβε ότι αυτό που είχε βιώσει δεν ήταν παιχνίδι (έτσι το χαρακτήριζε ο σύζυγός της) και ότι είχε υποστεί τη σεξουαλική κακοποίηση καθ’ όλη την παιδική της ηλικία.

Στην μήνυση που υπέβαλε πριν από δύο χρόνια κατέθεσε φωτογραφίες από το φερόμενο γάμο της, καθώς και φωτογραφίες με μώλωπες στο σώμα της και ηχογραφημένα ντοκουμέντα σχετικά με την κακοποίησή της. Οπως ανέφερε οι σεξουαλικές επιθέσεις του άντρα της ήταν συνεχείς.

Να σημειωθεί ότι ο άνδρας που παντρεύτηκε το εξάχρονο κορίτσι και κατηγορείται για βιασμό είναι ελεύθερος.

Ο Ομέρ Τσελίκ εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του τονίζοντας ότι παρακολουθούν το θέμα. «Η κακοποίηση παιδιών είναι ένα καταραμένο έγκλημα που δεν θα συγχωρεθεί ποτέ», είπε.

newsit.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου