ΔΙΕΘΝΗ

Ιμάμογλου: Βίντεο από τη στιγμή που ενημερώνεται για την καταδίκη του

ιμάμογλου-βίντεο-από-τη-στιγμή-που-ενη-877036

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο όπου ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ενημερώνεται για την καταδίκη του από το τουρκικό δικαστήριο.

Ο Ιμάμογλου καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 7 μήνες φυλάκισης, για εξύβριση κατά δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα, στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και εκ των βασικότερων πολιτικών αντιπάλων του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το δικαστήριο επέβαλε επίσης στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Δείτε το βίντεο:

Ο διάλογος του Ιμάμουγλου με τον συνεργάτη του, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ:

Συνεργάτης: 2 χρόνια 7 μήνες 15 ημέρες.

Ιμάμογλου: Το ανακοίνωσε;

Συνεργάτης: Mάλιστα.

Στο βίντεο, όπου ο Ιμάμογλου έμαθε για την απόφαση, φαίνεται ότι είναι παρούσα στην αίθουσα και η ηγέτιδα του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ.

«Μια χούφτα ανθρώπων δεν μπορούν να πάρουν την εξουσία που δίνει ο λαός. Ο αγώνας μας ξεκινά πιο δυνατά, με την άδεια του Αλλάχ» ακούγεται να λέει ο Ιμάμογλου.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ηλικίας 52 ετών, προέρχεται από το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) και θεωρείται πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου, απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κατηγορία αφορούσε δηλώσεις που είχε κάνει το 2019, όταν χαρακτήρισε «ηλίθιους» τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής η οποία ακύρωσε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου εκείνης της χρονιάς.

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη υπέρ του Ιμάμογλου

Την ίδια ώρα, ισχυρό αποδεικνύεται το κύμα υποστήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου καθώς την Πέμπτη (15/12) χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους για να στηλιτεύσουν τις πρακτικές του Ταγίπ Ερντογάν ενώ και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης σύσσωμοι συμπαρατάσσονται στο πλευρό του δημάρχου με συμμετοχή σε συγκεντρώσεις και καταγγελίες για «τυραννία».

«Διέγραψαν τις ψήφους σας» είπε ο Ιμάμογλου στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά στο δημαρχείο, αψηφώντας τη βροχή. «Αυτή δεν είναι η δική μου δίκη αλλά η δίκη της δικαιοσύνης και της αμεροληψίας» επέμεινε, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν φοβάται καθόλου αυτήν την παράνομη απόφαση».

«Δεν φοβόμαστε! Δεν έχω δικαστές για να με προστατεύσουν αλλά έχω μαζί μου 16 εκατομμύρια Κωνσταντινουπολίτες και το έθνος μας», συνέχισε, διαβεβαιώνοντας τους υποστηρικτές του ότι «όσο σκαιή και αν είναι η καταστολή, θα την διαλύσουμε».

Παράλληλα οι έξι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν σύσκεψη στο κτίριο της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης για να δείξουν την έμπρακτη στήριξή τους. Ωστόσο, ο Ερντογάν τηρεί σιγή ασυρμάτου για τις νομικές περιπέτειες του δημοφιλούς πολιτικού η δημοτικότητα του οποίου ανεβαίνει σταδιακά από το 2019.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου