ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Στο αίμα βάφονται οι διαδηλώσεις – Τουλάχιστον 185 νεκροί, ανάμεσά τους 19 παιδιά

ιράν-στο-αίμα-βάφονται-οι-διαδηλώσεις-876385

Συνεχίζονται οι αιματηρές διαδηλώσεις σε όλο το Ιράν μετά τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί που είχε συλληφθεί από την ισλαμική αστυνομία. Οι διαδηλωτές απαιτούν να παραιτηθεί ο ανώτατους ηγέτης, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Τουλάχιστον 185 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τουλάχιστον 19 παιδιά σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις που έγιναν στο Ιράν», σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης «Iran Human Right», που έχει την έδρα της στη Νορβηγία.

Το λαϊκό κύμα διαμαρτυρίας ξέσπασε στις 17 Σεπτεμβρίου στην κηδεία της 22χρονης Αμινί στην κουρδική πόλη Σακέζ, για να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες πρόκληση, για τους κληρικούς ηγέτες του Ιράν, με τους διαδηλωτές να καλούν για την πτώση του ανώτατου ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Δείτε βίντεο από τη βίαιη καταστολή:

Και φωτογραφίες του Reuters:

Αρνούμενες ότι κάνουν χρήση πραγματικών πυρομαχικών, οι αρχές περιγράφουν τις διαμαρτυρίες ως ένα σχέδιο των εχθρών του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, κατηγορώντας μεταξύ άλλων και ένοπλους αντιφρονούντες για το ξέσπασμα των βίαιων επεισοδίων, από τα οποία έχει αναφερθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, τουλάχιστον 20 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου