ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Ο Ερντογάν μοίρασε «κουλούρια Θεσσαλονίκης» στο πλήθος στην Κωνσταντινούπολη

τουρκία-ο-ερντογάν-μοίρασε-κουλούρι-873531

Την ώρα που ο πληθωρισμός στην Τουρκία έχει φτάσει το 85% και σε αρκετά σούπερ μάρκετ έχουν φτάσει στο σημείο να βάλουν ακόμα και… αντικλεπτικά σε προϊόντα τους, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μοίρασε… κουλούρια με σουσάμι, τα γνωστά σε όλους μας «κουλούρια Θεσσαλονίκης».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας βρέθηκε την Παρασκευή, μετά την προσευχή σε τέμενος, στην πλατεία Ταξίμ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να τον χαιρετήσει.

Μετά από μία σύντομη ομιλία, ο Ερντογάν, καθώς επίσης και οι συνεργάτες του, μοίρασαν στον κόσμο κουλούρια με σουσάμι και στη συνέχεια αποχώρησε για να παραστεί στη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής Γυναικών και Δικαιοσύνης.

Κίνηση συμβολική;

Αυτή η κίνηση από τον Ερντογάν θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως συμβολική, καθώς πριν λίγες μέρες, τουρκικά Μέσα ενημέρωσης διεκδικούσαν (μετά το κοκορέτσι και τον μπλακλαβά) και το… κουλούρι Θεσσαλονίκης.

«Μετά τον μπακλαβά και το ντονέρ, το simit (κουλούρι) προστέθηκε στην προσπάθεια της Ελλάδας να αγκαλιάσει τις γεύσεις της τουρκικής κουζίνας» ανέφεραν σχετικά, προσπαθώντας να πείσουν πως το κουλούρι είναι τουρκικής προελεύσεως και κρατά από τα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Το σιμίτι (κουλούρι), που είναι υπέροχο στην απλότητά του, είναι μια από τις πιο ριζωμένες διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων. Είναι εύκολο, φθηνό και χορταστικό. Η μυρωδιά του ψητού σουσαμιού είναι χαλαρωτική» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα τουρκικά δημοσιεύματα.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου