ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Θαλάσσιος ίππος 600 κιλών βυθίζει πλοία και προκαλεί πανικό

νορβηγία-θαλάσσιος-ίππος-600-κιλών-βυθί-865768

Ένας θαλάσσιος ίππος ονόματι Freya κοσμεί τη Νορβηγία με την παρουσία του, βυθίζοντας μερικά σκάφη.

Η νεαρή Freya ζυγίζει 600 κιλά και έχει λάβει το όνομά της από τη νορβηγική θεότητα της αγάπης και ομορφιάς.

Είχε κάνει τις εμφανίσεις της στη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία αλλά επέλεξε να περάσει μερικές μέρες του καλοκαιριού στη Νορβηγία.

Συνηθίζει να σκαρφαλώνει σε σκάφη που είναι δεμένα στο λιμάνι του Κραγκέρο, ενός ειδυλλιακού χωριού στη νότια ακτή, ενώ ακολουθούσε την ίδια πρακτική και στο Όσλο, όπου βρισκόταν προ ημερών.

Η παρουσία του πελώριου θαλάσσιου θηλαστικού, το οποίο συνήθως ζει στα βορειότερα γεωγραφικά πλάτη της Αρκτικής, έχει δημιουργήσει κλίμα περιέργειας ανάμεσα στους ντόπιους, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, με τη Freya να γίνεται κορυφαία είδηση.

Η εφημερίδα Verdens Gang, μάλιστα, έχει ανοίξει και livestream που καταγράφει την κάθε της κίνηση.

Την «έπιασαν» να κυνηγάει πάπιες, να επιτίθεται σε έναν κύκνο, αλλά και να ανεβαίνει στα σκάφη, πασχίζοντας να βολευτεί για να πάρει τον 20ώρο υπνάκο της.

«Είναι κρίμα για τις ζημιές, αλλά έτσι είναι με τα άγρια ζώα» είπε ο Rolf Harald Jensen, αξιωματούχος αλιείας, που έκανε δηλώσεις δίπλα σε ένα πλεούμενο που πάσχιζε να κρατηθεί στον αφρό υπό το βάρος της Freya.

Υπήρξαν σκέψεις για μετακίνηση ακόμα και ευθανασία του θαλάσσιου ίππου, ωστόσο αποφασίστηκε ότι δεν αποτελεί δημόσιο κίνδυνο και άρα πρέπει να την αφήσουν στην ησυχία της.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου