ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πάνω από 1.300 συλλήψεις στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις – Ορισμένοι επιστρατεύτηκαν άμεσα

ρωσία-πάνω-από-1-300-συλλήψεις-στις-αντιπο-864175

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι κάνουν ουρές στα σύνορα της Ρωσίας για να εγκαταλείψουν τη χώρα, τα εισιτήρια για πτήσεις άνευ επιστροφής από τη Μόσχα έχουν γίνει ανάρπαστα, χθες έγιναν δεκάδες διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο και την επιστράτευση. Σε αυτές πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.300 συλλήψεις, ενώ, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ όπως το CNN, ορισμένοι από τους συλληφθέντες επιστρατεύτηκαν άμεσα.

Εικόνες και βίντεο δείχνουν την Aστυνομία να επιτίθεται σε διαδηλωτές σε πολλές πόλεις, με πλάνα που δείχνουν αρκετούς διαδηλωτές σε διαδήλωση στο κέντρο της Μόσχας να απομακρύνονται από τις αστυνομικές δυνάμεις και τις Αρχές στην Αγία Πετρούπολη να προσπαθούν να περιορίσουν ένα πλήθος που φώναζε «καμία επιστράτευση» έξω από τον καθεδρικό ναό του Ισακίβσκι.

Δείτε βίντεο

Σε τουλάχιστον 38 πόλεις διαδήλωσαν αντιπολεμικά

Η αστυνομία συνέλαβε τους διαδηλωτές σε 38 πόλεις της Ρωσίας την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η ανεξάρτητη ομάδα παρακολούθησης OVD-Info. Η εκπρόσωπος της ομάδας Μαρία Κουζνέτσοβα δήλωσε τηλεφωνικά στο CNN ότι σε τουλάχιστον τέσσερα αστυνομικά τμήματα της Μόσχας, ορισμένοι από τους διαδηλωτές που συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ στρατολογήθηκαν απευθείας στον ρωσικό στρατό.

Τη συγκεκριμένη είδηση μεταφέρει και το NEXTA που παρουσιάζει τα χαρτιά της επιστράτευσης.

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter

Ένας από τους κρατούμενους απειλήθηκε με δίωξη επειδή αρνήθηκε να επιστρατευτεί, πρόσθεσε η Κουζνέστσοβα. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η τιμωρία για την άρνηση στράτευσης είναι πλέον 15 χρόνια φυλάκιση. Από τους περισσότερους από 1.300 ανθρώπους που κρατούνται σε εθνικό επίπεδο, περισσότεροι από 500 ήταν στη Μόσχα και περισσότεροι από 520 στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με το OVD-Info.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου