ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής η λίστα γάμου των νέων ζευγαριών – Μετρητά για αγορά ή ανακαίνιση σπιτιού

ηπα-προσαρμοσμένη-στα-δεδομένα-της-επ-861796

Ξεχάστε τα ασημικά και τα σερβίτσια. Οι μελλόνυμφοι στις ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν πιο πρακτικά πράγματα στο μυαλό τους, με δημοσίευμα των «Financial Times» να αναφέρεται στην νέα τάση της αμερικανικής αγοράς που θέλει τα μελλοντικά ζευγάρια να ζητούν στις λίστες γάμου τους μετρητά, για την αγορά ή ανακαίνιση ενός σπιτιού.

Σύμφωνα με τα μεγάλα sites σχεδιασμού γάμων, όπως το Zola και το The Knot, όλο και περισσότερα ζευγάρια ζητούν από φίλους και συγγενείς να προσφέρουν όσα μπορούν για να καλυφθεί η προκαταβολή ενός σπιτιού ή μέρος της εγγύησης ενός στεγαστικού δανείου, αντί για αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στο μελλοντικό τους σπίτι.

Κυριαρχούν τα δώρα-μετρητά 

Στην πλατφόρμα της Zola, που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα από πάνω από δύο εκατ. ζευγάρια από την δημιουργία της το 2013, πλέον το 75% των χρηστών ζητούν μετρητά. Τα δε, αιτήματα για δώρα μετρητά για την αγορά ενός σπιτιού έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2019.

Αντίστοιχη αύξηση κατά 10% μέσα σε ένα χρόνο έχει διαπιστώσει και η The Knot σε αιτήματα μελλόνυμφων για δώρα-μετρητά για αγορά σπιτιού ή ανακαινίσεις. Η δε, αξία των εισφορών για κονδύλια αγοράς σπιτιού έχουν αυξηθεί κατά 79% από της αρχές της χρονιάς.

 

Έκρηξη γάμων μετά την πανδημία

Στα στοιχεία αυτά να προσθέσουμε και το γεγονός πως μετά από σχεδόν μια διετία πανδημίας, οι γάμοι έχουν παρουσιάσει μια πραγματική έκρηξη. Οι ειδικοί του κλάδου κάνουν λόγο για την πιο δραστήρια σεζόν γάμων εδώ και σαράντα χρόνια! 

Με τις τιμές των σπιτιών να παραμένουν ψηλά και τα επιτόκια για τα στεγαστικά δάνεια και τις υποθήκες να έχουν πάρει την ανιούσα μετά την αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και την αύξηση των επιτοκίων, τα νέα ζευγάρια έχουν τροποποιήσει το τι ζητούν και χρειάζονται.

Σύμφωνα με την Mortgage Bankers Association, ο μέσος όρος μηνιαίας δόσης για τα στεγαστικά δάνεια φτάνει τα 1.839 δολάρια, καταγράφοντας μια σημαντική αύξηση κατά 43% σε σχέση με πέρυσι.

Την αλλαγή δεδομένων φαίνεται πως αναγνωρίζουν και οι φίλοι και συγγενείς. Πάνω από τα δύο τρίτα των καλεσμένων ανταποκρίνονται στην έκκληση των ζευγαριών για μετρητά και σύμφωνα με την Zola.com, συνεισφέρουν κατά μέσο όρο 175 έως 200 δολάρια για το ταμείο νέου σπιτιού των μελλονύμφων.

ΟΤ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου