ΔΙΕΘΝΗ

Χονγκ Κονγκ: Ετοιμάζεται για αύξηση στα ταξίδια μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία

χονγκ-κονγκ-ετοιμάζεται-για-αύξηση-στ-860213

Το Χονγκ Κονγκ ετοιμάζεται να καταγράψει αύξηση στα ταξίδια, αφού το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κέντρο ήρε σήμερα το μέτρο για την Covid-19 που προβλέπει την υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχείο για όσους φθάνουν από το εξωτερικό, με τις εταιρίες ταξιδίων να καταγράφουν αύξηση κατά 10 φορές στα αιτήματα για κρατήσεις.

Οι περιορισμοί ήρθησαν για πρώτη φορά μετά από δυόμιση και πλέον χρόνια αφού ο κυβερνήτης της μητρόπολης Τζον Λι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι όσοι φθάνουν από το εξωτερικό μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους ή να αναζητήσουν το κατάλυμα της επιλογής τους αλλά θα πρέπει να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους για τρεις ημέρες.

«Το περίμενα αυτό σχεδόν τρία χρόνια», δήλωσε η 58χρονη Μπάρμπαρα Βαν Μοπς, κάτοικος του Χονγκ Κονγκ, που έφθασε από την Μπανγκόγκ. «Ο υπόλοιπος κόσμος έχει ανοίξει και άρα το Χονγκ Κονγκ χρειάζεται να ανοίξει τώρα και να επιστρέψει στην ομαλότητα, διότι είναι ένα εκπληκτικό μέρος για να ζει κανείς».

Τι ίσχυε με την καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό

Όσοι έφθαναν από το εξωτερικό στο Χονγκ Κονγκ ήταν προηγουμένως αναγκασμένοι να μείνουν έως και τρεις εβδομάδες σε ξενοδοχεία καραντίνας με δικά τους έξοδα, αν και σταδιακά η περίοδος αυτή μειώθηκε στις τρεις ημέρες.

Ωστόσο, ακόμα και με τη σημερινή αλλαγή το Χονγκ Κονγκ απέχει πολύ από τον υπόλοιπο κόσμο σε ό,τι αφορά την άρση των περιορισμών.

Όσοι φθάνουν από το εξωτερικό απαγορεύεται να μπουν σε μπαρ και εστιατόρια για τρεις ημέρες. Αν και μπορούν να πάνε στη δουλειά τους ή το σχολείο, πρέπει και πάλι να κάνουν πολλά τεστ COVID κατά την πρώτη εβδομάδα μετά την άφιξή τους.

Το Συμβούλιο του Τουριστικού Κλάδου του Χονγκ Κονγκ αναμένει, ωστόσο, ότι τα εξερχόμενα ταξίδια θα αυξηθούν έως και 50% τους επόμενους μήνες, δήλωσε η γενική διευθύντρια Φάνι Γεούνγκ στο δημόσιο δίκτυο RTHK. Ο αριθμός των εξερχόμενων πτήσεων μπορεί, ωστόσο, να είναι ένας παράγοντας που θα περιορίσει την αύξηση, προειδοποίησε η Γεούνγκ, ενώ ο εισερχόμενος τουρισμός πιθανόν να μην αυξηθεί πολύ, λόγω των περιορισμών που ισχύουν στη μητρόπολη.

Η ιστοσελίδα ταξιδίων Expedia Hong Kong ανέφερε ότι οι αναζητήσεις για Ιαπωνία αυξήθηκαν 10 φορές την περασμένη εβδομάδα ενώ αυτές για την Ταϊβάν σχεδόν διπλασιάστηκαν. Σύμφωνα με το Trip.com, οι αναζητήσεις για πτήσεις αυξήθηκαν κατά 95 φορές αυτή την εβδομάδα στην ιστοσελίδα του στο Χονγκ Κονγκ, με το Τόκιο, την Μπανγκόγκ, την Οζάκα και τη Σιγκαπούρη να εμφανίζονται ως οι βασικοί προορισμοί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου