ΔΙΕΘΝΗ

Βανέσα Μπράιαντ: Αποζημίωση 16 εκατ. δολάρια για τις φωτογραφίες από το δυστύχημα με το ελικόπτερο

βανέσα-μπράιαντ-αποζημίωση-16-εκατ-δολ-859509

Αποζημίωση ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων θα λάβει η Βανέσα Μπράιαντ, όπως αποφάσισε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Λος Άντζελες, καλώντας την κομητεία να πληρώσει ακριβά τη διαρροή φωτογραφιών από το δυστύχημα με το ελικόπτερο που στοίχισε την ζωή στον Κόμπι Μπράιντ, την κόρη του, Τζιάνα και άλλα 7 άτομα στις 26 Ιανουαρίου 2020.

Η απόφαση των εννέα ενόρκων ήταν ομόφωνη καθώς εξέφρασαν τη συμφωνία τους με τη θέση της Βανέσα Μπράιαντ ότι οι φωτογραφίες που τράβηξαν αστυνομικοί και πυροσβέστες του Λος Άντζελες παραβίασαν την ιδιωτικότητά της και προκάλεσαν συναισθηματικό στρες στην ίδια και τα υπόλοιπα παιδιά της, μολονότι οι μακάβριες φωτογραφίες από την πτώση του ελικοπτέρου και τα θύματα ανάμεσα στις λαμαρίνες δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Η Βανέσα Μπράιαντ, σε παλιές ευτυχισμένες στιγμές με τον Κόμπι

Το «ευχαριστώ» της Βανέσα Μπράιαντ

O Κόμπι Μπράιαντ και η 13χρονη κόρη του, Τζιάννα, ήταν ανάμεσα στα εννέα θύματα του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Καλιφόρνια το 2020 εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και της έλλειψης συστήματος προειδοποίησης στο ελικόπτερο.

Οι φωτογραφίες του Κόμπι Μπράιαντ που σήμερα αν ζούσε θα ήταν 44 ετών είχαν διακινηθεί ανάμεσα σε εργαζόμενους στο γραφείο του σερίφη και της πυροσβεστικής της επαρχίας του Λος Άντζελες.

Με τη λέξη «ευχαριστώ» η Βανέσα Μπράιαντ απευθύνθηκε στους ενόρκους που της επιδίκασαν το ποσό των 16 εκατ. δολαρίων ως ηθική αποζημίωση.

Οι ένορκοι απέδωσαν αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων και στον Κρις Τσέστερ η σύζυγός και η κόρη του οποίου ήταν ανάμεσα στα εννέα θύματα της πτώσης του ελικοπτέρου στο δυστύχημα του 2020.

Οι φόβοι της

Κατά τη διάρκεια της δίκης η Βανέσα Μπράιαντ είχε εξομολογηθεί τον φόβο της για το ενδεχόμενο δημοσίευσης των φωτογραφιών: «Κάθε μέρα ζω με τον φόβο να δω στα social media αυτές τις φωτογραφίες. Το ίδιο φοβάμαι και για την κόρη μου».

Η Τζίτζι, σκοτώθηκε με ελικόπτερο μαζί με τον πατέρα της, Κόμπι,

Το δυστύχημα συνέβη όταν το ελικόπτερο που χρησιμοποιούσε συχνά ο Μπράιαντ για τις μετακινήσεις του, ένα Sikorsky S-76 κατέπεσε σε συνθήκες πυκνής ομίχλης, λίγο έξω από το Calabasas της Καλιφόρνιας, περίπου 65 χλμ. στους πρόποδες λόφου βορειοδυτικά του κεντρικού Λος Άντζελες.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν ο προπονητής του Κολλεγίου Orange Coast, Τζον Αλτομπέλι, η σύζυγός του Κέρι και η κόρη τους Αλίσα, επίσης έφηβη και συμπαίκτρια της Τζιάνα στην ομάδα μπάσκετ, η Κριστίνα Μάουζερ βοηθός προπονητή σε σχολική ομάδα μπάσκετ, η Σάρα και η Πέιτον Τσέστερ, μητέρα και κόρη από την περιοχή του Οραντζ και ο πιλότος του ελικοπτέρου, Αρα Ζομπαγιάν.

Ο Μπράιαντ όταν πέθανε ήταν 41 ετών. Είχε άλλες τρεις κόρες, τη Νατάλια, τη Μπιάνκα και τη νεογέννητη Κάπρι.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου