ΔΙΕΘΝΗ

Η νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία αναδεικνύει την αδράνεια των Αρχών – Μια νεκρή κάθε τρεις μέρες

η-νέα-γυναικοκτονία-στην-ιταλία-αναδε-859065

Η Αλεσάντρα Ματεούτσι είναι το πιο πρόσφατο θύμα γυναικοκτονίας στην Ιταλία.

Η 56χρονη έπεσε νεκρή από τα χέρια του πρώην συντρόφου της που την σκότωσε, κυριολεκτικά, στο ξύλο, χρησιμοποιώντας ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Η Ματεούτσι είχε καταγγείλει επανειλημμένως τον πρώην σύντροφό της στις Αρχές. Η τελευταία φόρα ήταν στις αρχές Ιουλίου, η Ματεούτσι κατήγγειλε τον Παντοβάνι πως την παρακολουθεί.

Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Ποδοσφαιριστής σκότωσε με σφυρί την πρώην του- «Είχε εμμονή μαζί της»

Η νέα υπόθεση γυναικοκτονίας αναζωπύρωσε την διαμάχη για ελλιπή μέτρα προστασίας των γυναικών από τη βία καθώς επίσης την φερόμενη αδράνεια της αστυνομίας.

«Η θεία μου ήταν ένας καλός άνθρωπος και δεν της άξιζε όλο αυτό, ελπίζω το επεισόδιο να χρησιμεύσει για να βοηθήσει να αλλάξουν τα πράγματα», δήλωσε ο ανιψιός της γυναίκας, Ματέο Περίνι. «Περιμένω να σαπίσει στη φυλακή, αλλά να μην είναι μόνο ένα άτομο που θα πληρώσει, αλλιώς θα ξανασυμβεί».

Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Ποδοσφαιριστής σκότωσε με σφυρί την πρώην του- «Είχε εμμονή μαζί της»

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών και την ενδοοικογενειακή κακοποίηση στην Ιταλία ζήτησαν να πληρώσουν όσοι δεν ενήργησαν για την προστασία της Matteuzzi με την φερόμενη αμέλειά τους.

Ο Παντοβάνι συνελήφθη για τη δολοφονία της Ματεούτσι, που έλαβε χώρα στην είσοδο του διαμερίσματός της. Η 56χρονη είχε ακόμη τις αισθήσεις της όταν έφτασαν οι γιατροί, αλλά πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο από βαριά τραύματα στο κεφάλι.

Είχε κάνει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων

Ο νεαρός φαίνεται ότι είχε γίνει εμμονικός και καταπιεστικός μαζί της και τον Ιανουάριο εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν.

Η Ματεούτσι έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να προστατευτεί από τον Παντοβάνι όμως, αν και η εισαγγελία άνοιξε δικογραφία για την υπόθεση, τα περιοριστικά μέτρα δεν εκδόθηκαν επειδή η αστυνομία περίμενε να εξετάσει μάρτυρες που έλειπαν σε διακοπές.

Στην Ιταλία φέτος σημειώνεται μία γυναικοκτονία κάθε τρεις ημέρες.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου