LIFE STYLE

Συνέλαβαν τη «Μαντόνα» της Τουρκίας

συνέλαβαν-τη-μαντόνα-της-τουρκίας-858945

Συνελήφθη η Τουρκάλα ποπ σταρ Γκιουλσέν αφού η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της για την κατηγορία της «υποκίνησης μίσους και εχθρότητας» με αφορμή ένα σχόλιο που έκανε επί σκηνής για τα θρησκευτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, το πλήρες όνομα της οποίας είναι Γκιουλσέν Μπαϊρακτάρ Τσομπάνογλου, έγραψε στο Twitter ότι αστειευόταν με συναδέλφους της σε μια παράσταση που έδωσε τον Απρίλιο και ζήτησε συγγνώμη από όσους προσέβαλε.

Τα λόγια της τραγουδίστριας που την έβαλαν σε μπελάδες

Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια αστειεύτηκε ότι η «διαστροφή» ενός μέλους του συγκροτήματός της οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε φοιτήσει σε θρησκευτικό σχολείο.

Αφού ζήτησε συγγνώμη, η ίδια πρόσθεσε ότι κάποιοι άδραξαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα λόγια της για να πολώσουν την κοινωνία.

Ξεκίνησε έρευνα

Η εφημερίδα Hurriyet και άλλα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο αντεισαγγελέας Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα και το υπουργείο Παιδείας καταδίκασε το σχόλιο και ξεκίνησε τη δική του νομική διαδικασία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο DHA, η Γκιουλσέν έδωσε κατάθεση στην αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, οδηγήθηκε σε δικαστήριο και αργότερα συνελήφθη.

Ο αριθμός των θρησκευτικών σχολείων Ιμάμ Χατίπ έχει αυξηθεί κατακόρυφα επί της διακυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέτρεψε περιορισμούς δεκαετιών στο θέμα της θρησκείας. Ο κρατικός οργανισμός Ντιγιανέτ (Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων) έχει αυξήσει επίσης την επιρροή (και τον προϋπολογισμό του) τα τελευταία χρόνια, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Ερντογάν ότι χρησιμοποιεί τη θρησκεία για να κερδίσει ψήφους ενόψει των επόμενων εκλογών, το 2023.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου