ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

ουκρανία-τουλάχιστον-πέντε-νεκροί-απ-858241

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σήμερα στους ρωσικούς βομβαρδισμούς που είχαν στόχο το κέντρο του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν ο δήμαρχος και ο περιφερειακός κυβερνήτης.

«Οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις βομβάρδισαν συνοικίες του κέντρου του Χαρκόβου. Υπάρχουν ζημιές», ανέφερε στο Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης, Όλεχ Σινεγκούμποφ, κάνοντας λόγο για έναν πρώτο απολογισμό τεσσάρων νεκρών και τεσσάρων τραυματιών και καλώντας τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου, Ίχορ Τερέχοφ, έκανε λόγο στη συνέχεια στο Telegram για πέντε νεκρούς και επτά τραυματίες.

Συχνοί οι βομβαρδισμοί

Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας με σχεδόν 1,4 εκατ. κατοίκους πριν από τον πόλεμο, το Χάρκοβο βομβαρδίζεται συχνά από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες ωστόσο δεν κατάφεραν ποτέ να το καταλάβουν.

Αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος, εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στην περιφέρεια του Χαρκόβου, που συνορεύει με τη Ρωσία, σύμφωνα με την καταμέτρηση των αρχών.

Οι βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα, ότι ξεκίνησαν μια αντεπίθεση στο νότιο τμήμα της χώρας με σκοπό την ανακατάληψη της περιφέρειας της Χερσώνας, που έχει καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου