ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 12χρονος εισέβαλε με όπλο σε σχολείο – Πυροβόλησε 13χρονο

ηπα-12χρονος-εισέβαλε-με-όπλο-σε-σχολεί-858179

Δεν έχουν τέλος οι ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία στις ΗΠΑ. Η τελευταία χρονικά τέτοια επίθεση σημειώθηκε σε σχολείο στο ανατολικό Όκλαντ με δράστη ένα 12χρονο αγόρι, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 13.30 το μεσημέρι στο Madison Park Academy. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς εντόπισαν έναν 13χρονο με τραύματα όπλου και άλλο ένα 12χρονο που επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο συνελήφθη.

Το σχολείο στο οποίο φοιτούν 750 μαθητές εκκενώθηκε ενώ ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Δείτε βίντεο

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του αρχηγού της Αστυνομίας Λ. Άρμστρονγκ, τα δύο αγόρια είναι μαθητές του σχολείου. Άλλες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Είναι φοβερό να σκέφτεται κανείς ότι ένα παιδί έρχεται με όπλο στο σχολείο. Κανένας γονέας δεν θέλει να στείλει το παιδί του στο σχολείο και μετά να τον καλέσουν λέγοντας ότι πυροβολήθηκε. Υπάρχουν πάρα πολλά όπλα στους δρόμους μας και είναι θέμα χρόνου να συμβούν τέτοια περιστατικά», είπε ο ίδιος, προτρέποντας τις οικογένειες να παραδώσουν τα όπλα και να «τα πάρουν από τα χέρια των παιδιών».

Το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου