ΔΙΕΘΝΗ

Κοροναϊός: Προβληματισμός από τον αριθμό των νηπίων που νοσηλεύτηκαν

κοροναϊός-προβληματισμός-από-τον-αρι-85542

Ο αριθμός των νηπίων ηλικίας έως και 4 ετών που νοσηλεύτηκαν με Covid-19 στη διάρκεια του κύματος της παραλλαγής Όμικρον ήταν πενταπλάσιος του αντίστοιχου στο διάστημα κατά το οποίο κυριαρχούσε στις ΗΠΑ η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Πενταπλάσιος αριθμός

Από τις 19 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2022, όταν κυριαρχούσε η παραλλαγή Όμικρον, ο εβδομαδιαίος δείκτης των σχετιζόμενων με Covid-19 νοσηλειών νηπίων έφθασε στην κορύφωσή του με 14,5 ανά 100.000 παιδάκια έως 4 ετών.

Ο αριθμός αυτός ήταν σχεδόν πενταπλάσιος από τον αντίστοιχο στην περίοδο του κύματος της παραλλαγής Δέλτα (από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 2021), σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης από 14 αμερικανικές πολιτείες.

Εκλεκτικές συγγένειες

Αξιοσημείωτος ήταν επίσης ο δυσανάλογα μεγάλος αριθμός νοσηλειών νηπίων από οικογένειες ισπανόφωνων και αφροαμερικανών (27,5% και 23,1% αντίστοιχα, στη διάρκεια του κύματος της παραλλαγής Όμικρον).

Σύμφωνα με ειδικούς που μίλησαν στην εφημερίδα New York Times, το φαινόμενο εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες φτώχειας και τα πολυμελή νοικοκυριά στα οποία μεγαλώνουν πολλά από αυτά τα παιδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου