ΔΙΕΘΝΗ

Βατικανό: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πάπα Βενέδικτου

βατικανό-σε-λαϊκό-προσκύνημα-η-σορός-τ-853043

Πλήθος κόσμου συρρέει από το πρωί της Δευτέρας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του πάπα Βενέδικτου που πέθανε τη παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε ηλικία 95 ετών.

Ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος XVI θα ταφεί με τα κόκκινα άμφια ενός πάπα, αλλά για τον θάνατό του δεν ακολουθήθηκε το επίσημο πρωτόκολλο του Βατικανού καθώς δεν ήταν εν ενεργεία Ποντίφικας.

Επίσης, στη μνήμη του εκλιπόντος δεν χτύπησαν οι καμπάνες της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, δεν έγινε καμία επίσημη ανακοίνωση προς τους πιστούς στην πλατεία, ενώ το διπλωματικό σώμα δεν κινητοποιήθηκε για να στείλει επίσημες αντιπροσωπείες στη Ρώμη.

Η κηδεία του, την Πέμπτη, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου θα είναι χαμηλών τόνων, σύμφωνα με τις επιθυμίες του για «απλότητα».

Όταν ο Ιωάννης Παύλος Β’ πέθανε το 2005, πρόεδροι, πρωθυπουργοί και βασιλιάδες από περισσότερες από 100 χώρες παρευρέθηκαν στην κηδεία, υπό την προεδρία του Καρδινάλιου Joseph Ratzinger, ο οποίος θα γινόταν ο Βενέδικτος XVI μετά την εκλογή του ως Πάπας 10 ημέρες αργότερα.

Σημειώνεται πως στις 28 Φεβρουαρίου του 2013, ο Βενέδικτος παραιτήθηκε επίσημα από ποντίφικας, προκαλώντας τεράστια έκπληξη στους πιστούς καθολικούς και όχι μόνο. Αιτία της απόφασής του αυτής, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, τα προβλήματα υγείας του, που είχαν επιδεινωθεί. Μετά την εκλογή του Φραγκίσκου, ο Βενέδικτος ονομάσθηκε «επίτιμος ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας».

Δείτε εικόνες

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου