ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος στην Corpbank

βουλγαρία-στις-αρχές-οκτωβρίου-αναμέ-85258

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί ο έλεγχος στην προβληματική τράπεζα Corporate Commercial Bank (CCB), δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Ρούμεν Ποροζάνοφ, στον τηλεοπτικό σταθμό «Nova Television».

Ο ίδιος τόνισε ότι το ειδικό καθεστώς εποπτείας στο οποίο βρίσκεται η τράπεζα δεν επιτρέπει στους καταθέτες την πρόσβαση στα κεφάλαιά τους.

Αναφερόμενος στη διαδικασία παράβασης που κίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Βουλγαρίας, την περασμένη Πέμπτη, για την αποτυχία της χώρας να συμμορφωθεί με δύο άρθρα της σχετικής Οδηγίας περί Συστημάτων Εγγύησης Καταθέσεων, ο κ. Ποροζάνοφ δήλωσε ότι η Επιτροπή έχει επικοινωνία με την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, ούτως ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον η Οδηγία έχει εφαρμοστεί σωστά, με στόχο οι καταθέτες να λάβουν τα χρήματά τους το συντομότερο δυνατόν.

Οι κανονισμοί για την ειδική εποπτεία των προβληματικών τραπεζών από την Κεντρική Τράπεζα δεν δίνουν το δικαίωμα στους πελάτες αυτών των τραπεζών να έχουν πρόσβαση στα – εγγυημένα από το Κράτος – χρήματά τους, προτού αφαιρεθεί η άδεια των προβληματικών τραπεζών.

Η νομοθεσία επιτρέπει μια ειδική περίπτωση για την άδεια πρόσβασης στα κεφάλαια (τις καταθέσεις), όταν οι τράπεζες πτωχεύσουν και αφαιρεθεί η άδειά τους, δήλωσε ο κ. Ποροζάνοφ. Πρόσθεσε ότι προετοιμάζεται ένα σχέδιο νόμου που θα “ευθυγραμμίσει” τη βουλγαρική νομοθεσία με την Οδηγία.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου