ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΔΟΕ: Οι καταγγελίες για ντόπινγκ στη Ρωσία σοκάρουν

δοε-οι-καταγγελίες-για-ντόπινγκ-στη-ρω-847105

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, δήλωσε σήμερα ότι οι καταγγελίες για συστηματικό ντόπινγκ στη Ρωσία, εάν αποδειχθούν αληθείς, θα αποτελέσουν μια «σοκαριστική» νέα διάσταση στο πρόβλημα και μεγαλύτερη εγκληματικότητα απ’ όση έχει δει ο κόσμος στο παρελθόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία βρίσκεται στην «καρδιά» του μεγαλύτερου σκανδάλου ντόπινγκ στον αθλητισμό, με τους αθλητές της του στίβου να τελούν υπό αποκλεισμό ενώ εκκρεμεί έρευνα των καταγγελιών για εκτεταμένο ντόπινγκ και τη συμμετοχή τους στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο να είναι αμφίβολη.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι στηρίζει πλήρως τις ενέργειες της ΔΟΕ για να αποκλείσει αθλητές που «ντοπάρονται» από διοργανώσεις, ωστόσο τόνισε πως οι «καθαροί» αθλητές δεν θα πρέπει να αποκλειστούν από τους Αγώνες του Ρίο. Το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση, σε απόκριση της ανακοίνωσης της ΔΟΕ ότι βρέθηκαν ύποπτα αποτελέσματα σε ελέγχους στην περίπτωση 31 αθλητών που μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και πως ενδέχεται να αποκλειστούν από τους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι καθαροί αθλητές, οι οποίοι έχουν περάσει χρόνια της ζωής τους κάνοντας προπόνηση για τους Αγώνες, δεν θα πρέπει να στερηθούν το δικαίωμα της συμμετοχής» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Επιπλέον, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε πλήρως με τον WADA στην έρευνά του και έχουμε επίσημα πληροφορήσει τον WADA γι’ αυτό».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου